Bajern doveo prvo pojačanje u "eri Kompanija": Stigao je Japanac, platili su ga 30 miliona

13.06.2024

17:40

0

Autor: D. N.

Iza sebe ima dobar staž u Bundesligi

Bajern doveo prvo pojačanje u "eri Kompanija": Stigao je Japanac, platili su ga 30 miliona
Copyright Profimedia

Bajern je predstavio novog fudbalera, 25-godišnjeg Hirokija Itoa. Japanski defanzivac je došao iz Štutgarta i ugovor je potpisao do kraja juna 2028. godine. Ovo je ujedno i prvi potpis od kako je Vinsent Kompani postao trener velikana iz Minhena.

Nezvanično, plaćen je 30 miliona evra, pošto mu je ugovor sa Štutgartom važio do 2027. godine. Kada se zna da su ga "Švabe" platile 4,5 miliona evra, jasno je koliko su dobar posao napravili.

Posle potpisa ugovora oglasio se i Ito.

- Velika je čast što ću moći da igram za jedan od najvećih klubova u svetu. Bajern ima dobru reputaciju i u Japanu. U Štutgartu sam uvek pružao maksimum i zahvalan sam im. Sada se radujem novim izazovima u Minhenu i želim da pomognem Bajernu da osvoji još mnogo titula. Bilo je vreme za novi korak, i Bajern je savršen klub za to - kazao je Japanac čija je primarna pozicija štoper, mada može da bude levi bek i defanzivni vezni.

Ponikao je u Džubilo Ivati, zatim igrao na pozajmici, za Nagoju, a onda prešao u Štutgart pre dve godine. Za "Švabe" je odigrao 97 utakmica, a u nacionalnom timu Japana 19.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike