Kompani na Alijanc areni – zvanično je! Belgijanac otkrio kako će izgledati njegov Bajern!

29.05.2024

18:20

0

Autor: A. Š.

Dosadašnji menadžer Barnlija dobio najveći izazov u trenerskoj karijeri

Kompani na Alijanc areni – zvanično je! Belgijanac otkrio kako će izgledati njegov Bajern!
Vinsent Kompani - Copyright Profimedia

Pre nekoliko nedelja ovakav scenario niko nije mogao ni da zamisli, ali od srede je i zvanično – Vinsent Kompani je novi trener minhenskog Bajerna.

Sve ono što se najavljivalo danima unazad danas je dobilo i zvaničnu potvrdu – minhenski klub potvrdio je angažman sa nekadašnjim belgijskim reprezentativcem, koji bi po slovu ugovora na klupi Bavaraca trebalo da ostane najmanje do 2027. godine.

Iza minhenskog velikana je rezultatski užasna sezona, završena bez ijednog trofeja. Tomas Tuhel doživeo je nekoliko ozbiljnih šamara na domaćoj sceni, počev od eliminacije iz Kupa od trećeligaša Sarbrikena, do gubitka nacionalnog trona posle 11 uzastopnih šampionskih slavlja.

Zbog toga je platio ceh gubitkom posla, a na njegovo mesto dolazi dosadašnji menadžer Barnlija, koji je prethodno kao trener radio još samo u Anderlehtu, u kojem je prethodno i završio sjajnu igračku karijeru.

- Vinsent Kompani je tip trenera koji se veoma dobro uklapa u filozofiju i identitet Bajerna. Njegovi timovi žele da igraju dominantan fudbal visokog intenziteta. Mlad je i veoma ambiciozan trener sa velikim internacionalnim iskustvom. Zna kako da priđe igračima i šta treba da se dogodi na terenu, može i daće našem timu ogromnu vrednost – rekao je sportski direktor Bajerna Kristof Frojnd.

Kompani je u prvoj izjavi kao trener Bajerna nagovestio kako bi trebalo da izgledaju njegovi Bavarci.

- Radujem se izazovu u Bajernu. Velika je čast što mogu da radim u ovom klubu, koji je institucija u međunarodnom fudbalu. Kao trener morate da zastupate ono što je vaš karakter, volim da imam loptu, da budem kreativan, ali takođe moramo biti agresivni i hrabri. U ovom trenutku se radujem osnovama: radu sa igračima i izgradnji tima. Jednom kada je osnova ispravna, uspeh će uslediti – kazao je Vinsent Kompani.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike