Baždar je bolja verzija Sergeja! Iliev ga preporučio Italijanima, priznao na koga bi se kockao!

11.06.2024

09:21

0

Autor: A. S.

Nekadašnji fudbaler smatra da napadača poput Vlahovića više nema

Baždar je bolja verzija Sergeja! Iliev ga preporučio Italijanima, priznao na koga bi se kockao!
Samed Baždar - Copyright MN Press

Superligaši polako prate tržište i biraju igrače koji bi igrali u Srbiji naredne sezone, a u isto vreme svim silama pokušavaju da sačuvaju okosnicu tima. Partizan se, nakon još jedne loše sezone, bori sa brojnim problemima, ali ono što je evidentno, od Sameda Baždara su se u Humskoj već oprostili.

Jasno je da crno-beli žive od prodaje igrača, pa je na pomolu i nova prodaja i to još jednog mladog talenta, a nekadašnji fudbaler i član stručnog štaba crno-belih, Ivica Iliev oduševljen je njegovim sposobnostima, pa je u razgovoru za navijački sajt Fiorentine istakao i da je Samed zapravo bolja verzija Sergeja Milinković-Savića.

- Iskreno, nije samo Fiorentini teško da pronađe napadača, već za sve. Razlog tome je što više nema sjajnih napadača sa 20 golova po sezoni. Ako ne platiš, ne možeš da imaš garancije. Tokom poslednjh 15 godina, Fiorentina je uradila sjajan posao sa Partizanovom decom, pronašla je sjajne bisere. Danas kada pogledate tržište, nema ih više takvih mnogo - rekao je Ivica Iliev i dodao: 

- Naći takvog napadača košta 35.000.000 - 40.000.000 evra. Ako gledate na južnoameričkom tržištu, to je velika kocka, nikada ne znaš tačno šta ćeš da dobiješ. Tamo se igra drugačiji fudbal. Verujem da Fiorentina u skladu sa mogućnostima treba da se kocka, jer nema više napadača kao što je Dušan Vlahović.

A potom je Violi predložio da nastavi saradnju sa crno-belima i okuša sreću sa Baždarom.

- U ovom trenutku imamo igrača koji je nedavno pozvan za reprezentaciju Srbije. U pitanju je Samed Baždar. Veoma sličaj Sergeju Milinković Saviću, uzima iste šuteve kao on, ali je fizički brži i moderniji od njega. Videćemo gde će igrati dalje, ali on je profil igrača na kojeg bi se kockao. Ne znam koliko košta, ali sigurno nije mnogo para - istakao je Iliev.

Samed Baždar je ove sezone u dresu Partizana odigrao 31 meč, postigao je osam golova i imao jednu asistenciju, sa njim u napadu, Partizan je delovao opasnije, što ga je preporučilo selektoru Srbije, Draganu Stojkoviću Piksiju, pa je na prijateljskoj utakmici protiv Kipra debitovao za seniorsku selekciju Srbije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike