Mesi postavio rekord koji Kristijano nikada neće oboriti! GOAT debata dobila novo poglavlje!

12.06.2024

21:04

0

Autor: A. Š.

Argentinski superstar na ovoj listi preskočio je Serhija Ramosa

Mesi postavio rekord koji Kristijano nikada neće oboriti! GOAT debata dobila novo poglavlje!
Leo Mesi - Copyright Profimedia

GOAT debata fanova Lea Mesija i Kristijana Ronalda upravo je dobila novo poglavlje. Otvorio ga je argentinski superstar, koji je pre dve večeri postavio rekord koji maestralni Portugalac gotovo izvesno neće nikada uspeti da obori.

Iako je najavio da ga neće biti na narednom Mundijalu, Mesija to nije sprečilo da u međuvremenu produži listu rekorda koje je postavio od 17. avgusta 2005. godine, kada je u duelu sa Mađarskom debitovao u dresu „gaučosa“.

Novi je omaleni Argentinac upisao na prijateljskom meču protiv Ekvadora, kada ga je selektor Skaloni uveo u igru umesto Anhela di Marije. Igrao je Mesi u pobedi Argentine (1:0) od 56. minuta utakmice u Čikagu, upisavši tako 181. nastup u dresu sa državnim grbom.

Prvim nastupom u dresu sa državnim grbom u tekućoj kalendarskoj godini Leo je na vrhu liste osvajača Mundijala sa najviše odigranih utakmica prestigao nekadašnjeg kapitena Španije Serhija Ramosa (180).

Upravo je u najvažnijem peharu u svetu fudbala caka i sa Kristijanom Ronaldom. Naime, iako je Portugalac odigrao preko 200 mečeva za svoj državni tim, u domenu prilično tanke teorije je da će tokom igračke karijere uspeti da podigne „boginju“, dok će Mesi brojku odigranih mečeva u opremi Argentine dodatno podebljati na predstojećem Kopa Amerika i tako svoj rekord učiniti još teže dostižnim generacijama koje dolaze.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike