Crvena zvezda i Slavija potpisali sporazum! Ponosno smo učestvujemo u Svesrpskom saboru!

08.06.2024

15:49

0

Beogradski crveno-beli i klub iz Istočnog Sarajeva ubuduće će imati poslovno-tehničku saradnju

Crvena zvezda i Slavija potpisali sporazum! Ponosno smo učestvujemo u Svesrpskom saboru!
Copyright FK Crvena zvezda

Fudbalski klubovi Crvena zvezda i Slavija iz Istočnog Sarajeva potpisali su danas sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji.

Sporazum je deo današnjeg Svesrpskog sabora Srbije i Republike Srpske, a potpisali su ga generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

- Zvezda je ponosna što učestvuje u Svesrpskom saboru. Zvezda je simbol srpstva, uvek bila i biće. Danas ćemo potpisati sporazum sa našim prijateljima iz fudbalskog kluba Slavija iz Istočnog Sarajeva. Imali smo uvek lepu saradnju. Odigrali smo utakmicu povodom 100 godina postojanja kluba iz Sarajeva - rekao je Terzić na svečanosti na stadionu Rajko Mitić.

Malo je poznato da je porodica Karađorđević osnovala klub, podsetio je Terzić.

- Zajedno sa narodom u Republici Srpskoj slavimo duplu krunu, naš karavan redovno poseti sve gradove. Ponosni smo na uspehe na sportskom terenu, ali i zbog toga što ogromna većina građana Republike Srpske navija za Zvezdu i pruža nam podršku. Zato imamo dodatnu obavezu jer znamo koliko radosti našoj braći preko Drine pričinjavaju. Voleo bi da se saradnja ogleda u pogledu omladinske škole i usavršavanja trenera. Zvezda je klub za koji navija preko pet miliona ljudi, oni su se vezali i identifikovali sa pobednikom. Kao najveći klub na ovim prostorima obaveza nam je da pomognemo gde možemo - poručio je Terzić.

Gradonačelnik Ćosić rekao je da u ime delegacije Slavije ima zadovoljstvo da kaže da je u 116 godina dugoj istoriji ovo najveći uspeh za nas - prilika da ostvarimo saradnju sa najvećim klubom na ovim prostorima.

- To je značajno za sve naše građane i stanovnike Republike Srpske. Klub je osnovala porodica Karađorđević, bili smo stacionirani u centru Sarajeva, kod nekadašnje kasarne Maršal Tito, klub čiji je sistem bio osporen, kasnije smo se vratili, 2008. smo osvojili Kup Bosne i Hercegovine - istakao je Ćosić i dodao:

- Imamo evropsku prošlost i budućnost kluba, mnogo građana podržava Zvezdu i biće podrška svemu što radite.

- Siguran sam i ubeđen da ćemo uz podršku ljudi iz uprave doći do toga da se još mnogo dece priključi Slaviji i pojača tim koji će se vratiti na pobedničke staze. Okolnosti su nas dovele do toga da igramo Prvu ligu Republike Srpske, solidno smo pozicionirani, ali verujem da ćemo se brzo vratiti u Premijer ligu BiH uz pomoć Zvezde biti pravi reprezent fudbala, kao što je Zvezda u Srbiji. Svesrpski sabor je prilika da pokažemo da smo jedinstveni u svemu. Gde će bolje nego kada to rade Zvezda i Slavija - poručio je Ćosić.

Predstavnici klubova razmenili su prigodne poklone, a Terzić je na poklon dobio dres Slavije.

Na svečanosti su prisustvovali i predsednik Zvezde Svetozar Mijailović, kao i legende kluba Vladimir Petrović Pižon, Dušan Savić, Jovan Aćimović i Boško Đurovski.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike