Selektor Orlića oduševljen plasmanom u polufinale! Momci su ovo zaslužili

30.05.2024

07:16

0

Autor: D. N.

Sada idemo ili na Portugalce ili Poljake

Selektor Orlića oduševljen plasmanom u polufinale! Momci su ovo zaslužili
Copyright MN Press

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Austriju i tako se plasirala u polufinale Evropskog prvenstva, koje se igra na Kipru.

Orlići koje predvodi selektor Jovan Damjanović su na početku gubili sa 1:0, ali su onda usledila tri gola za 3:1. Austrijanci su uspeli samo da ublaže poraz na konačnih 3:2, ali u svakom slučaju plasman među četiri najbolja tima je obezbeđen. Za veliko finale, sledi duel protiv pobednika meča Portugal - Poljska.

- Prvi utisci su fenomenalni, jednostavno ovo su momci zaslužili. Svojim pristupom, odnosom od prvog dana našeg rada. Od kvalifikacija pa do ovog meča. Od srca im čestitam na odnosu, stavu koji su pokazali. Igramo jedan jako kvalitetan fudbal i ovaj rezultat je nagrada za sve prikazano.

Naravno, nije bilo lako, Austrijanci su fizički veoma jaki, složni, kompaktni, videla se velika borba, mnogo je napora uloženo s obe strane. Odgovorili smo na sve izazove, a opet pokazali ono što nas krasi, smisao za igru, ali i zajedništvo. Vratili smo se brzo posle primljenog gola, pokazali mirnoću, karakter, snagu - kazao je Damjanović i nastavio sa pohvalama na račun svojih pulena.

- Mnogo verujem u ove momke, nisam imao sumnju da će sve ovo da iznesu na pravi način. Ove nove generacije koje dolaze su dobre, moramo da ih negujemo. Važan je odnos koji imamo, znaju koliko verujemo, znaju da imaju ogroman kvalitet u koji nikad ne sumnjamo, kao i njihove ljudske vrednosti.

To je veoma važno, jedno bez drugog ne ide. Stalno insistiramo da budu skromni, posvećeni, ponizni u smislu požrtvovanosti za taj jedan metar više. Taj treći gol je možda najbolji primer. Dakle, moramo biti skromni i na terenu i van njega, baš zato što imamo kvalitet, onda dođe i rezultat - zaključio je selektor selekcije do 17 godina.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike