Čistka u Bajernu, osvanula transfer-lista, odlazi i slavni kapiten! Rukovodstvo se konsultovalo sa novim trenerom?

28.02.2024

09:57

0

Autor: A. S.

Bavarci traže rešenje nakon sezone u kojoj ne podsećaju na sebe

Čistka u Bajernu, osvanula transfer-lista, odlazi i slavni kapiten! Rukovodstvo se konsultovalo sa novim trenerom?
Fudbaleri Bajerna - Copyright Profimedia

Bajern Minhen ove sezone ne podseća na slavni tim. Muči se i u Ligi šampiona, a i na domaćim terenima, pa je usledio dogovor da Tomas Tuhel na kraju sezone napusti kormilo Bavaraca. Ipak, kako se ispostavilo, to nije sve.

Dok stručni štab traga za Tuhelovom zamenom, došlo je i do čistke u svlačionici. Kako piše Bild, mnogo je nezadovoljnih igrača u svlačionici, pa bilo ko da dođe na mesto Tuhela, neće imati lak posao. Tako je stručni štab rešio da se na leto rastane sa čak sedmoricom igrača.

Navodno je otrkivena i transfer-lista, a na njoj su neka očekivana imena, ali ima i onih na koje se računalo za narednu sezonu, pa se prema svemu sudeći rukovodstvo slavnog kluba već konsultovalo sa novim šefom stručnog štaba.

Ranije su otpisani Erik Čupo-Moting i Buna Sar, kojima ističu ugovori, a na transfer listi su i Sven Ulrajh, Džošua Kimih, Liroj Sane, Alfonso Dejvis, ali i kapiten i nemačka legenda Manuel Nojer. 

Iskusni golman ima ugovor na još godinu dana, ali se njemu pripisuje da je "širio negativnost" i "bušio" trenera. Inače, o njegovom odlasku se govorilo još dok je bio na pauzi zbog povrede, kada je bio na strani trenera golmana Tonija Tapalovića, o čemu je čak i u javnosti govorio.

Iako za sada nema informacija ko bi mogao doći na mesto Tuhela, sve veće su šanse da to bude Ćabi Alonso, koji će po svemu sudeći uzeti titulu Bundeslige sa ekipom Bajera.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike