Bajer se nameračio na triplu krunu! Roma nije izdržala, ali čast Italije čuva Atalanta! Svi hajlajtsi u FULL HD, samo na 24sedam (VIDEO)

09.05.2024

23:30

0

Autor: D. N.

Olimpik lako pao u Bergamu, dok je "vučica" ispustila veliki kapital

Bajer se nameračio na triplu krunu! Roma nije izdržala, ali čast Italije čuva Atalanta! Svi hajlajtsi u FULL HD, samo na 24sedam (VIDEO)
Copyright Tanjug/Federico Gambarini/dpa via AP

Finalisti ovogodišnjeg izdanja Lige Evrope su Atalanta i Bajer Leverkuzen. "Boginja" je u dvomeču izbacila Olimpik iz Marselja, a novi prvak Nemačke, "aspirindžije" Romu.

U Bergamu je večeras bilo 3:0 za domaćina, pa je ukupan rezultat za prolaz dalje bio 4:1.

I kao što je junak Olimpijakosa u Ligi konferencija bio Ajub el Kabi, tako u redovima Atalante velike zasluge idu na račun Ademole Lukmana. Nigerijac je u 30. minutu postigao gol posle dodavanja Šarla de Ketelara, da bi u 52. minutu asistirao Mateu Ruđeriju za 2:0. Konačnih 3:0 postavio je rezervista El Bilal Ture u petom minutu sudijske nadoknade.

Sve najvažnije detalje možete da pogledate samo na našem portalu u FULL HD.

Kada je reč o duelu u Nemačkoj, Roma je ispustila prednost od 2:0, pa je na kraju bilo 2:2. U prvom meču bilo je 2:0 za Nemce.

Tako je tim Ćabija Alonsa dobio šansu za još jedan trofej pošto su jedan već osvojili u Bundesligi. A imaće priliku i za triplu krunu jer će igrati i u finalu Kupa Nemačke.

Strelac za "vučicu" je bio Leandro Paredes sa penala u 43. i 66. minutu. Tada je Roma nadoknadila minus iz prvog meča. Ali nije je sačuvala. Đanluka Manćini je u 82. minutu postigao autogol, a konačan rezultat je postavio rezervista Josip Stanišić u sedmom minutu nadoknade.

Pogledajte najvažnije detalje, a među njima su i odlične odbrane Miletra Svilara, na golu Rome. I sve to u FULL HD. Mada treba reći i da je kod autogola napravio veliku grešku.

Finale Lige Evrope igraće se 22. maja u Dablinu.

Pobednik Lige Evrope imaće obezbeđeno mesto u Ligi šampiona naredne sezone. Bajer je to mesto već osigurao kao šampion Nemačke, dok Atalanta samo osvajanjem pehara može u Ligu šampiona preko Lige Evrope.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike