Kralj je preminuo! Engleski klub tuguje za igračem veka i "čovekom planinom"

25.04.2024

14:25

0

Autor: D. N.

Iako karijeru nije počeo u Sanderlendu, kasnije je postao ikona kluba

Kralj je preminuo! Engleski klub tuguje za igračem veka i "čovekom planinom"
Copyright Printscreen/YouTube/Sunderland AFC

Sanderlend se oprostio od Čarlija Harlija, legende ovog engleskog kluba, trenutno člana Čempionšipa. Koliko je bio cenjen, svedoči i njegov nadimak - "kralj".

- Veoma smo ožalošćeni zbog smrti Čarlija Harlija, jednog od najvećih i najvoljenijih igrača u istoriji Sanderlenda. Igrač veka našeg kluba, "kralj" je bio velikan u priči Sanderlenda i njegovo nasleđe će večno živeti - stoji u tekstu na društvenim mrežama.

Koliko je bio cenjen, svedoči i to što je nalog na X mreži u crnom, sa krunom što simbolizuje Harlija. Rođen je 1936. godine, a za igrača veka u klubu je proglašen 1979. godine.

- Čovek planina na terenu i gospodin van njega. Čarlijeva aura i harizma su doprineli da ga navijači i saigrači obožavaju - navedeno je na početku teksta o smrti.

Bivši defanzivac je počeo u Milvolu, 1953. godine i za tim iz Londona odigrao više od 100 utakmica. U Sanderlend je prešao posle četiri godine. U Sanderlendu je proveo 12 godina i ostaće upamćen kao jedan od deset igrača koji su odigrali više od 400 mečeva.

Karijeru je završio u Boltonu, 1971. godine, a onda bio i menadžer Redinga. Na klupi Vonderersa je bio od 1972. do 1977. godine.

Rođen je u Korku i dres Republike Irske je nosio u 40 utakmica.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike