Mozak NFL legende i ubice neće biti doniran nauci, porodica će ga kremirati, uprkos brojnim zahtevima

14.04.2024

06:59

0

Autor: P.K.

Naučnici su hteli da vide da li je bolovao od opake bolesti

Mozak NFL legende i ubice neće biti doniran nauci, porodica će ga kremirati, uprkos brojnim zahtevima
O Džej Simpson na suđenju - Copyright Tanjug/AP Photo, File

Nekadašnja NFL ikona i glumac koji je postao ubica, O Džej Simpson biće kremiran, a njegovo telo neće biti donirano za naučna istraživanja uprkos brojnim zahtevima naučnika.

Simpsonov advokat i izvršilac testamenta Malkolm LaVern potpisao je svu potrebnu dokumentaciju za kremaciju O Džej Simpsona, ali je porodica odbila zahteve naučnika koji su želeli da proučavaju Simpsonov mozak.

Oni su hteli da utvrde da li je bivši igrač američkog fudbala patio od hronične traumatološke encefalopatije (CTE), degenerativne bolesti mozga koja pogađa mnoge penzionisane igrače fudbala koji su tokom karijere pretrpeli višestruke potrese mozga.

Tanjug/AP Photo, File
 

Advokat i izvršilac testamenta potvrdio je da je potpisao svu dokumentaciju za kremaciju Simpsona:

- Sa O Džejom sve je uvek neobično, ali dobijam pozive iz medicinskih centara koji rade testiranje na CTE tražeći njegov mozak... To se neće desiti. Možda ću se posavetovati s decom po tom pitanju, ali nisam čuo ništa o tome, tako da se to jednostavno neće desiti. O Džej želi da se njegovo telo kremira i da njegova deca rade sa pepelom kako smatraju da je prikladno.

Jedan od čestih simptoma CTE je nasilno ponašanje.

Simpson je preminuo u četvrtak nakon duge borbe sa rakom prostate. Imao je 76 godina. Ostavio je iza sebe četvoro dece.

Odbio je da diskutuje o planovima Simpsonove dece šta će raditi sa njegovim pepelom.

- Trenutno nema specifičnih planova za sahranu. Međutim, postoji mogućnost da će kasnije biti održana ceremonija proslave života koja će biti ograničena na Simpsonov uski krug prijatelja i porodice - rekao je LaVern za Njujork Post.

Godine 1994. O Džej je bio optužen za ubistvo svoje bivše supruge Nikol Braun Simpson i njenog prijatelja Rona Goldmana, koji su pronađeni izbodeni ispred njene kuće u Los Anđelesu, ali ga je porota oslobodila.

Tanjug/Los Angeles Police Department via AP
 

Prema izveštaju TMZ-a, pre nego što je preminuo, O Džej je razgovarao s mnogim bliskim prijateljima i članovima porodice u svojim poslednjim danima, ali nije priznao ubistva.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike