Direktor Čuke pohvalio konkurente iz Superlige, ali je i oštro odgovorio treneru Radničkog!

24.04.2024

07:21

0

Autor: D. N.

Matijašević misli da jedan tim iz lige može da kupi "pola ekipe" belo-crnih

Direktor Čuke pohvalio konkurente iz Superlige, ali je i oštro odgovorio treneru Radničkog!
Vladimir Matijašević - Copyright MN Press

Sportski direktor Čukaričkog, Vladimir Matijašević nije se bavio samo dešavanjima u svom klubu, već se dotakao i ostalih klubova iz Superlige.

Tako je na primer analizirao rad gradskih rivala, Crvene zvezde i Partizana, ali i klubova iz Vojvodine.

- Pogotovo mi TSC i Vojvodina izgledaju dobro. TSC drži nivo, mislim da Vojvodina "može da kupi pola naše ekipe", što je dobro za srpski fudbal. Crvena zvezda ima kvalitet, biće ponovo šampion, Partizan se podigao, dugo je bio prvi, što nekih prethodnih sezona nije bio slučaj. Čukarički je pobedio i Crvenu zvezdu i Partizan ove sezne, a neko to gleda. I Novi Pazar se na primer dosta pojačao, ali izgleda da imaju mnogo zvezda u timu, to može da bude problem.

Možda je to donekle bio problem i kod nas, mada ima više igrača koji misle da su na tom nivou, a i nije baš takav slučaj. Evo, Lučani su uspeli da izbalansiraju sa mlađim i starijim igračima, Kragujevčani takođe, pohvalio bih i Napredak, klub u kojem sam nekad radio, IMT takođe, želim im da opstanu u Super ligi.

Matijašević je istakao odlične odnose koje Čukarički i on lično imaju upravo sa najvećim konkurentima u Super ligi Srbije.

- Za mene je to normalno. Evo, na primer, nekoliko godina se već borimo sa TSC-om, da kažemo da nam je i najveći takmac bio. Ali, baš sam često na vezi sa predsednikom kluba iz Bačke Topole Žemberijem, sa trenerom Žarkom Lazetićem. Takođe, sa gospodinom Zbiljićem iz Vojvodine, Marko Jovanovićem, sa kojim smo se i konsultovali oko nekih igrača.

Novom Pazaru smo pozajmljivali naše igrače, prodavali zajedno. Sa Radničkim imamo odličan odnos, kao što sam kazao džentlmenski. Sa Crvenom zvezdom i Partizanom takođe, oni nama daju igrače, mi njima. To je sve normalno u svetu fudbala. Na terenu naravno svaka utakmica treba da "puca".

Za kraj, Matijašević se osvrnuo i na izjavu trenera Radničkog 1923 Feđe Dudića, koji je posle meča protiv Čukaričkog bio ogorčen zbog činjenice da Milutin Vidosavljević nije bio u sastavu njegovog tima, uz naglasak da to "nigde u svetu nije video".

- Ne znam gde je radio, da bih mu odgovorio. Sa Perovićem i Konatarom sam dogovorio, džentlmenski, "evo vam igrač, ako može da ne igra protiv nas". I to je dogovor. Vidosavljević je mogao i da igra. Trener te slučajeve nije ni mogao da vidi do sada, ovo je džentlmenska priča. Imali smo i mi tu situaciju sa Zvezdom, nisu nam igrali Lučić, Pankov, Popović, to je bio takav dogovor. Kad pružim ruku, to je tako.

Trener Radničkog, koji stvarno radi vrhunski posao i čestitam mu na svim rezultatima, mora da bude upućen da su njegov sportski direktor i predsednik meni pružili ruku. Mi uopšte nismo ni imali problem da Vidosavljević igra, ako je bila frka. Donekle ga i razumem, trener je, ima najbolju moguću želju, ali je ovo bio džentlmenski dogovor, moram da ga obavestim da to u Srbiji postoji - zaključio je Matijašević.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike