Teška grupa za Čukarički, sa Brda poručuju: "Na nivou Lige Evrope, ali nema predaje"

01.09.2023

17:34

0

Autor: P.K.

Dolaze pojačanja, a biće ih još

Teška grupa za Čukarički, sa Brda poručuju: "Na nivou Lige Evrope, ali nema predaje"
Igor Matić - Copyright FK Čukarički

Čukarički je eliminisan iz kvalifikacija za Ligu Evrope posle dva poraza od objektivno jačeg Olimpijakosa. Nije bilo očajavanja u klubu sa Banovog brda, ali ni vremena za bilo šta, jer je već dan kasnije saznao rivale u Ligi konferencija.

A oni su bukvalno na nivou Lige Evrope – Fiorentina, Genk i Ferencvaroš!

"Grupa smrti" kažu popularno ljubitelji fudbala, a sportski direktor kluba Vladimir Matijašević se slaže sa ocenom da je grupa jako teška.

- Borićemo se, igraćemo fudbal. Videli smo protiv Olimpijakosa gde smo, rešili smo da se pojačamo. Doveli smo Ognjena Vranješa, čekamo Vukašina Jovanovića da se oporavi, dovešćemo i špica. Verujem da ćemo na taj način moći da pariramo, iako je grupa izuzetno jaka. Fenercvaroš je prvak Mađarske dugi niz godina, bili su u maloj krizi, ali su brzo to prebrodili. Fiorentina je igrala finale Lige konferencija, Genk je u dva meča nadigrao Olimpijakos.

Trener Čukaričkog Igor Matić sličnog je mišljenja.

- Ako pogledamo sve ekipe koje će učestvovati u grupnoj fazi Lige konferencija, jasno je da su timovi izuzetno kvalitetni. Fiorentina je finalista Lige konferencije, Ferencvaroš osvaja titule u Mađarskoj, Genk je odigrao sjajno protiv Olimpijakosa. Očekuje nas interesantna grupa, pokušaćemo da izvučemo pouke iz prethodna dva meča protiv grčkog tima. Očekuju nas sada igrači sličnog kvaliteta, ali treba da verujemo i da možemo da uzmemo neki bod. Smatram da je ova grupa na nivou Lige Evrope. Moramo da budemo hrabri, da budemo ekipa sa stavom, da verujemo u sebe. Svaku ćemo utakmicu pripremiti na najbolji mogući način. Iskreno, jedva čekam te mečeve, biće ovo veliki izazovi za nas i na to tako treba gledati – rekao je Matić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike