Vlahovića "izrešetali" francuski i italijanski novinari: Otkrio je i kada će otići iz Juventusa, ali i ko mu je idol

23.04.2024

13:58

0

Autor: D. N.

Pričao je i o Mesiju, Ibrahimoviću, Toresu...

Vlahovića "izrešetali" francuski i italijanski novinari: Otkrio je i kada će otići iz Juventusa, ali i ko mu je idol
Copyright Profimedia

Dušanu Vlahoviću je ostalo još dve godine ugovora sa Juventusom, a o njegovom odlasku u neki drugi klub, kao što su Čelsi ili Pari Sen Žermen se odavno priča. O planovima za budućnost, kao i svom sadašnjem statusu napadač reprezentacije Srbije je pričao za francuski L’Ekip i italijanski Kalčomerkato.

Spominje se da i njegov status zavisi od naslednika Masimilijana Alegrija.

- Čuo sam, čitao sam (o mogućim transferima), ali ne znam ništa konkretno i više. Razmišljam pre svega o sebi i kako da što bolje odigram ove sezone. Budućnost? Prošle su dve godine i veoma sam srećan ovde. To je moj odgovor. Želim da osvojim nešto veliko sa Juventsusom. Onda ćemo da vidmo.

MN Press
 

Sledeća tema su bila dva najznačajnija cilja u ovom trenutku, a to je borba u Seriji A za plasman u Ligu šampiona, kao i borba za trofej u Kupu Italije.

- Bilo bi to divno, da budemo uspešni u oba slučaja, ali ne možemo da budemo potpuno zadovoljni. Jer to je mentalitet ovog klub, u skladu sa istorijom. Za titulu smo se borili samo do februara i samim tim, to ništa ne znači, ne računa se. Na kraju maja ćemo da vidimo ko je gde. Imamo za čime da žalimo, ali ima i mnogo još da se igra - kazao je Vlahović, a zatim nastavio o svojoj formi.

- Prošle sezone je bilo šta je bilo, jer se nisam fizički najbolje osećao. Zaista sam patio. Ove sezone se osećam dobro, i to je jedino što se promenilo. Inače, ja radim sve isto. Treniram napredno. Ove sezone sam dao 17 golova, ako računamo i Kup Italije, ali sam mogao mnogo više.

Šta čeka Juve do kraja sezone?

Trenutno, Juventus je u polufinalu Kupa Italije, a protivnik mu je Lacio.

U Seriji A je na trećem mestu sa 64 boda. Novi prvak Inter ima 86, a Milan 69. Iza "stare dame" su Bolonja sa 62, Roma sa 55, Atalanta sa 54...

Pričao je nekadašnji napadač Partizana i Fiorentine o ambicijama da jednom osvoji i "Zlatnu loptu".

- Naravno da sanjam o tome, ali ima još mnogo toga da se uradi. Naravno da mi je to i cilj, da igram za slavu i trofeje.

Dotakao se i tome šta je naučio u Seriji A,

- U Italiji si osuđen na taktičke mečeve, neizvesne utakmice... I zbog toga naučiš mnogo. Imam priliku da radim sa Masimilijanom Alegrijem koji je jedan od najboljih trenera u poslednjih 20 godina. Kada sam došao u Juve, video sam da je mnogo drugačije od očekivanog. Očekivao sam najbolje, ali bilo je mnogo više od toga. Kada uđete u trening centar, odmah osetite energiju, želju za pobedom, porodični duh...

Priznao je i ko mu je inspiracija.

- Kristijano Ronaldo, to je jasno, koga sam pratio u Mančester junajtedu. Sviđaju mi se njegovi pokreti, njegov "instinkt ubice". Mislim da je jedan od najboljih u istoriji. Sviđao mi se i Zlatan Ibrahimović, mnogo, kao i Fernando Tores kada je bio u Liverpulu.

tanjug/AP Photo/Vahid Salemi), File
 

Tu je i Karim Benzema, igrač koga obožavam, a Mbape je veoma snažan. Ima 25 godina i osvojio je skoro sve što može, a ove sezone je dao 40 golova. Žiru je takođe velikan. Ali statistika traži uvek više i više... A ne govori toliko koliko je igrač važan. Na Mundijalu 2018. godine Žiru nije dao nijedan gol, ali bez njega Francuzi ne bi bili prvaci.

Vlahović je komentarisao i poređenje sa drugim igračima.

- Nisam ni Nejmar, ni Azar ni Mesi. To su igrači, koje kada vidiš možeš da kažeš "Vau, kakav igrač". Ali kakav god da je, napadač je ključan za tim. Jer kada on igra dobro, dobro je celom timu.

Fudbal se mnogo promenio i recimo da je sada mnogo zahtevniji u fizičkom smislu. Ali i tehnika mora da bude vrhunska. Mnogo je manje prostora za stvari koje su nekada radile "desetke". I to jer sramota. Postoji mnogo vrhunskih igrača, ali su sve manje primetniji jer je sve mnogo brže - zaključio je Vlahović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike