Provokator Martinez je "preživeo" dva žuta kartona, ali ga je UEFA ipak kaznila! Aston Vila bez prvog golmana na Olimpijakos!

19.04.2024

19:32

0

Autor: G. F.

Argentinac je dobio javnu opomenu i u prvoj utakmici četvrtfinala Lige konferencija za Lilom

Provokator Martinez je "preživeo" dva žuta kartona, ali ga je UEFA ipak kaznila! Aston Vila bez prvog golmana na Olimpijakos!
Emilijano Martinez - Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Verovatno je svima, osim navijačima Aston Vile i Argentine, jedan od najomraženijih fudbalskih likova golman Emilijano Martinez.

Čovek koji uvek ima spremnu neku provokaciju, koji ume da zaboravi na kulturu, ali čovek koji timu za koji brani donosi mnogo.

Doneo je i Aston Vili u duelu sa Lilom u četvrtfinalu Lige konferencija, odbranama penala, ali i već pomenutim provokacijama.

Baš zbog toga ga je sudija kaznio žutim kartonom u penal seriji, ali je Emilijano ostao na golu, iako je i tokom regularnog dela susreta "požuteo".Pravila su takva da za penale ne važe kartoni iz 90, odnosno 120 minuta igre.

 

 

Kaznu je izbegao na zelenom travnjaku, ali nije za "zelenim stolom". Evropska fudbalska federacija (UEFA) potvrdila je da je kaznila Martineza sa jednom utakmicom neigranja u evropskim takmičenjima. I to zato što je i u prvom meču sa Lilom dobio žuti karton.

Ovo znači da će Aston Vila biti bez svog prvog golmana na prvoj polufinalnoj utakmici Lige konferencija sa Olimpijakosom, koja je na programu 2. maja u Birmingemu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike