Bajern se oporavio od Ćabijevog šoka, pa se okrenuo čoveku koga su oterali zbog razvoda i skijanja!? Pregovori su u toku!

30.03.2024

10:21

0

Autor: A. S.

A i Uli Henes navija za povratak!

Bajern se oporavio od Ćabijevog šoka, pa se okrenuo čoveku koga su oterali zbog razvoda i skijanja!? Pregovori su u toku!
Julijan Nagelsman - Copyright Profimedia

Pravi rolerkoster odvija se u Minhenu. Odluka Ćabija Alonsa da ne prihvati ponudu Liverpula da na klupi nasledi Jirgena Klopa, u Bavarskoj je shvaćena kao namig da će na leto put Minhena.

Međutim, Alonso nije pusti spekulacijama da potraju, ubrzo se oglasio i istakao da ostaje u Bajeru iz Leverkuzena, jer nije završio posao.

Te reči bacile su Bajern u očajanje.

Kako je poznato da će Tomas Tuhel napustiti klupu velikana iz Bavarske po okončanju sezone, traga se za njegovim naslednikom koji će ispeglati rezultate iz aktuelne. 

Nešto ranije je Sebastijan Henes odbacio mogućnost da će biti trener Bajerna, spekulacije da je u celoj priči i Ralf Rangnik ispostavile su se netačnim, pa je trenutno na Alijanc areni prava drama.

U igri je sve manje pouzdanih imena, navodno se nudio i Zinedin Zidan i to u paketu sa Frenkom Riberijem, ali kako pišu nemački mediji, jedno ime je ponovo postalo broj jedan - Julijan Nagelsman!

O tome je pisao i Kristijan Falk sa Bilda i potvrio da su ljudi iz kluba već kontaktirali selektora Nemačke.

 

 

- Povratak Julijana Nagelsmana u Bajern je zamisliv - dodao je Bildov novinar.

Kako prenose nemački mediji, za povratak Nagelsmana je i Uli Henes, koji je sklon vraćanju trenera, a u ovom slučaju legendarni stručnjak je i bio protiv otpuštanja aktuelnog selektora.

- Takav scenario bio je malo verovatan za Bajernovo sportsko rukovodstvo, ali kada je Alonso saopštio svoju odluku, došlo je dovelikog preokreta. Negelsmanove akcije naglo su porasle. Do te mere da je sada on prvi izbor. Julijan želi da njegova budućnost bude poznata pre početka Evropskog šampionata, Bavarci imaju plan da tokom aprila saopšte ime trenera koji će ih voditi od leta, tako da to apsolutno odgovara i jednoj i drugoj strani - pišu mediji u Nemačkoj.

Inače, Nagelsman je u Bajern stigao na leto 2021, kada je za njega plaćeno 25.000.000 evra obeštećenja Lajpcigu. Nakon titule u prvoj sezoni, u drugoj je dobio otkaz i to jer se Bajernu nije dopadao njegov privatni život - razvod, zabavljanje sa novinarkom, pa su mnoge informacije curile u javnost, ali i odlazak na skijanje odmah nakon poraza od Bajera i Ćavija Alonsa u Bundesligi.

Bajern je vodio na ukupno 84 utakmice tokom 21 meseca u prvom mandatu i zabeležio 60 pobeda, 14 remija i 10 poraza. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike