Jedan čovek je znao kakav će Ćabi Alonso biti i to je otkrio Srbinu u Beogradu! Zato je Poseban!

15.04.2024

12:27

0

Autor: A. S.

Španac je pravo osveženje u moru trenera

Jedan čovek je znao kakav će Ćabi Alonso biti i to je otkrio Srbinu u Beogradu! Zato je Poseban!
Ćabi Alonso - Copyright Tanjug/David Inderlied/dpa via AP

Da je neko početkom sezone tipovao da će Bajer iz Leverkuzena zaustaviti dominaciju minhenskog Bajerna, pitanje je da li bi neko verovao ili bi čitava priča bila okrenuta šali.

Bilo kako bilo, ali Leverkuzen je šampion Bundeslige, a o njihovog trenera, Ćabija Alonsa, mnogi su se otimali. Međutim, Španac je ostao veran ekipi koju su  navijači u prošlosti, zbog rezultata od ranije prozvali "Neverkuzen". A tu nije kraj, bitka u Kupu Nemačke se i dalje vodi, kao i u Evropi, pa nije isključeno da će Bajer uzeti i triplu krunu, a da ne ističemo to da je na početku trenerske karijere.

Ali, ko je znao i verovao da će Alonso biti "taj" trener koga cela Evropa želi na svojoj klupi?

Pa, jedan čovek i to onaj, Posebni.

Da, Žoze Murinjo je davno, još 2019. godine Ćabija Alonsa istakao kao trenera u koga veruje i nekoga ko može postati cenjeno ime i to je Portugalac priznao prilikom gostovanja u Beogradu!

Naime, Murinjo je gostovao na promociji poznate video-igre "Top Eleven" i u društvu srpskog biznismena Branka Milovanovića Nordeusa, istakao koga vidi kao svog naslednika.

- Kada fudbaleri još igraju, niko neće da bude trener. Nemam nijednog igrača koji je tokom karijere rekao da hoće da bude trener. Uvek je neočekivano jer niko ne kaže jednog dana ću biti trener. Uvek im ipak kažem da idu na kurseve, steknu licencu jer možda jednog dana budu hteli. I tako bude. Rekao bih da je Ćabi Alonso kandidat - rekao je Murinjo i to pre pet godina, dok je Alonso bio trener u B timu Real Sosijedada i objasnio:

- Njegov otac je bio trener. Tako da je odrastao poput mene uz oca igrača-trenera. Pa je postao fudbaler, mnogo bolji nego ja. Postao je i vrhunski igrač. Njegova pozicija i znanje o igri su bili na visokom nivou. Igrao je u Španiji, Nemačkoj i Engleskoj. Trenirali su ga Gvardiola u Bajernu, Ančeloti i ja u Real Madridu, Benitez u Liverpulu. Kada sve to povežeš, rekao bih da Ćabi Alonso ima šanse da bude veoma dobar trener.

Alonsova trenerska karijera krenula je u Sosijedadu, čiji je dres nosio i kao igrač, a potom je preuzeo Bajer u oktobru 2022. godine i to u momentima dok su se borili za opstanak. Stigli su do šestog mesta i Lige Evrope, a o tekućoj sezoni je rano bilo šta pričati.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike