Liverpul brzo preboleo Ćabijevo odbijanje, zamena za Klopa puno košta, ali je i najbolji mladi trener Evrope!

30.03.2024

14:43

0

Autor: A. S.

Na Enfildu se bliži rasplet

Liverpul brzo preboleo Ćabijevo odbijanje, zamena za Klopa puno košta, ali je i najbolji mladi trener Evrope!
Ruben Amorim - Copyright Tanjug/Spada/LaPresse via AP

Navijači Liverpula provode poslednje nedelje sa Jirgenom Klopom na klupi omiljenog kluba. Nemac je najavio da na kraju sezone napušta Enfild, pa potraga za njegovim dostojnim zamenikom danima traje.

Prema poslednjim informacijama sa Ostrva, Redsi su rešili da poverenje daju mladom portugalskom stručnjaku, Rubenu Amorimu, aktuelnom treneru Sportinga iz Lisabona.

Amorim se za mesto trenera Liverpula preporučio sjajnim vođenjeg velikana iz Lisabona, koga je u poslednje tri sezone doveo u poziciju iznad velikih rivala Benfike i Porta.

 

 

Ipak, dovesti 39-godišnjeg stručnjaka u Liverpul neće biti lako, odnosno neće biti jeftino, jer se u njegovom ugovoru nalazi klauzula, pa će prema pisanju Tajmsa, Liverpul morati da plati 15 miliona evra samo da Amorim raskine ugovor sa Sportingom.

Takođe, na tu cifru treba dodati i unosnu platu, koja će privleti Portugalca da stavi potpis na papir koji ga obavezuje na vernost slavnom klubu.

Inače, Liverpulova prva želja bio je Ćabi Alonso, koji je sjajan na klupi Bajera iz Leverkuzena, ali je bivši fudbaler ovog kluba juče stavio tačku na spekulacije i istakao da ostaje veran Bajeru, pa su se Resi okrenuli mladom stručnjaku koji se smatra jednim od najboljih u Evropi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike