Ćabi Alonso stavio Bajern na velike muke! Izbor je sužen, da li će Bavarci napraviti presedan?

30.03.2024

07:05

0

Autor: A. Š.

Španski strateg odlukom da i naredne sezone sedi na klupi tima iz Leverkuzena bacio čelnike minhenskog giganta na velika iskušenja

Ćabi Alonso stavio Bajern na velike muke! Izbor je sužen, da li će Bavarci napraviti presedan?
Julijan Nagelsman - Copyright Profimedia/Marius Becker/dpa

Nadali su se čelnici minhenskog Bajerna da će mnogo lakše izabrati naslednika Tomasa Tuhela, ali je odluka Ćabija Alonsa da i naredne sezone ostane u Leverkuzenu bacila u (ne)očekivan problem.

Vodećim ljudima minhenskog giganta sada je prostor za manevar izuzetno sužen. Adekvatnih rešenja na tržištu nema previše, a novinar nemačkog izdanja „Skaj sport“ Florijan Platenberg u prvi paln je izbacio tri imena, među kojima jedno izaziva prilično kontroverzi s obzirom na dešavanja na Alijanc areni u bliskoj prošlosti.

Nemački novinar objavio je da su u ovom trenutku u malom krugu kandidata za novog trenera Bajerna Roberto de Zebri, Julijan Nagelsman i Ralf Rangnik, o kojem se raspavljalo ali u ovom trenutku nije među prioritetnim imenima.

Iz toga se da zaključiti da se trenutno odgovorni u Bajernu dvoume u izboru između italijanskog trenera i selektora Nemačke, koji je pre samo godinu dana na prilično ružan način napustio Alijanc arenu.

Iako nemački mediji podsećaju da su mladog nemačkog stručnjaka iz Bajerna „oterali“ Oliver Kan i Hasan Salihamidžić, ali kako je rukovodeći tandem sportskog sektora krajem prošle sezone dobio zahvalnicu u minhenskom klubu prevelikih prepreka za povratak Nagelsmana ne bi trebalo da bude.

Ipak, Nemci tvrde kako trenutno nije ni previše realno da se selektor Nemačke tako brzo posle odlaska vrati na klupu Bajerna, što u sam vrh kandidata za Tuhelovog naslednika stavlja De Zebrija čija bi sloboda iz Brajtona nemačkog velikana mogla košta i do 10 miliona evra.

Platenberg na kraju navodi da bi naslednik Tomasa Tuhela na klupi Bajerna trebalo da bude poznat do aprila.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike