Englezi cene srpsku Marakanu: Poznato na kom mestu se nalazi dom Zvezde!

09.04.2024

13:19

0

Na prvom mestu se našala La Bombanjera iz Buenos Ajiresa

Englezi cene srpsku Marakanu: Poznato na kom mestu se nalazi dom Zvezde!
Copyright MN Press

Poznati portal koji se bavi fudbalskim temamam "four four two" napravio je listu 100 najboljih stadiona na svetu, a na njemu se našala i srpska Marakana. 

Kao kriterijumi su uzeti istorija, atmosfera, kapacitet, arhitektura i okruženje.

Ona se našala u gornjem delu tabale, na 48. mestu, a u tekstu su posebno apostrofirali ambijent koji priređuju navijači Zvezde.

- Markana je u Srbiji je impozantan primerak stare škole i bila je posebno zahtevno mesto za posetu tokom procvata Crvene zvezde – 100.000 posetilaca je bilo u pobedi nad Bajernom iz Minhena u polufinalu Kupa evropskih šampiona, na putu ka slavi 1991. godine. Stadion je takođe bio domaćin finala Evropskog kupa 1973. i finala Evropskog prvenstva 1976, kada je pobedila Čehoslovačka zahvaljujući 'Panenki' Antonina Panenke - piše u delu teksta vezanom za prošlost, pa se okrenuli sadašnjosti.

- Pad moći Crvene zvezde znači da nije tako često puna ovih dana, ali atmosfera je i dalje prilično posebna kada jeste – iako ponekad sa prilično značajnim nagoveštajem pretnje.

Što se vodećih stadiona, na prvom mestu je La Bombonjera - Buenos Ajres, kuća Boke Juniors, druga je brazilska Marakana, onda sledi stadion Dortmunda.

Zanimljivo da u prvih deset nema Santijaga Bernabea, stadiona Reala. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike