Uzbuna u Španiji pred mečeve Lige šampiona! ISIS objavio mapu napada, stadioni obeleženi!?

09.04.2024

08:11

0

Autor: A. S.

Snage bezbednosti su na maksimumu

Uzbuna u Španiji pred mečeve Lige šampiona! ISIS objavio mapu napada, stadioni obeleženi!?
Copyright Tanjug/JJean-Christophe Bott/Keystone via AP

Fudbalski navijači širom sveta sa velikim nestrpljenjem iščekuju završnicu Lige šampiona, a ovog utorka će se igrati četvrtfinalni dueli između Arsenala i Bajerna, odnosno Real Madrida i Mančester Sitija.

Ali, pred ova dva meča, pripravnost policije i snaga bezbednosti je na maksimumu i to ne zbog straha od gužve i sukoba navijača, već navodnih najava ISIS-a o narednom napadu, a mete su stadioni na kojima će se igrati četvrtfinalne utakmice.

Prema navodima španske Marke, organizacija Al Azaim je objavila grafiku na kojoj se nalaze četiri stadiona: Emirati, Park Prinčeva, Metropolitano i Santjago Bernabeu.

Ipak, Španci smiruju javnost i navode da razloga za paniku nema, a u Madridu su za sada iz Ministarstva unutrašnjih poslova Španije podigli mere bezbednosti i to jer je susret Reala i Sitija označen kao duel visokog rizika.

Naredni sastanak bezbednosnih službi zakazan je za utorak ujutru, kada će se razmatrati i oštrije mere bezbednosti

Da podsetimo, u sredu će se igrati druga dva duela, u kojima se sastaju Atletiko Madrid i Borusija Dortmund, i PSŽ i Barselona, pa Španci sa pravom brinu, jer će se u Madridu u samo 24 sata odigrati dve velike i bitne utakmice.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike