Hladi se šampanjac u Leverkuzenu, još tri boda do titule! Nestvaran poraz Bajerna obradovao "farmaceute"!

06.04.2024

19:23

0

Autor: G. F.

Ekipa iz Minhena vodila 2:0, pa izgubila od Hajdenhajma

Hladi se šampanjac u Leverkuzenu, još tri boda do titule! Nestvaran poraz Bajerna obradovao "farmaceute"!
Slavlje Alonsa i fudbalera Leverkuzena - Copyright Profimedia

Fudbalski klub Bajer iz Leverkuzena proslaviće prvog 1. jula ove godine svoj 120. rođendan!

Nešto ranije proslaviće, po svemu sudeći, i prvu titulu šampiona Nemačke i konačno moći da skinu onaj neprijatni nadimak koji ih prati od osnivanja - "neverkuzen".

Imaju "farmaceuti" trofej iz Kupa Nemačke 1993. godine, jedan iz Kupa UEFA (sezona 1987/88), pet puta su bili vicešampioni države, a sada će napokon podići i pehar.

Bez ikakve dileme sassvim zasluženo, a možda najviše zahvaljujući fudbalskoj filozofiji menadžera Ćabija Alonsa.

Leverkuzen je danas slavio tesnu pobedu na gostovanju Union Berlinu golom Virca iz penala u osmom minutu nadoknade prvog poluvremena. Svoj korak ka tituli su napravili, a onda dobili i vest da se radi o džinovskom koraku.

 

 

Prvi i jedini pratilac Bajern iz Minhena izgubio je od Hajdenhajma sa 3:2 i sada je Leverkuzena potreban još samo jedna pobeda za veliko, istorijsko slavlje. A način na koji su Bavarci izgubili od domaćina je za posebnu priču. Golovima Harija Kejna (38) i Serža Gnabrija (45) imali su sve u svojim rukama na poluvremenu.

Međutim u 50. minutu je Kevin Sesa smanjio, a minut kasnije Tim Klajndinst poništio prednost Bajerna. A onda je strelac drugog gola u 79. minutu postigao i treći za pobedu nad favorizovanim rivalom.

I za najavu slavlja u Leverkuzenu. Verovatno će svaki navijač Bajera već danas staviti šampanjac na hlađenje i čekati da se ozvaniči osvajanje prve titule u istoriji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike