Arenina Liga šampiona po uzoru na UEFA: Održan žreb, sve je spremno za novobeogradski fudbalski spektakl osnovaca

05.04.2024

22:58

0

Akcija pokrenuta u novembru prošle godine već mesecima unazad organizuje razna sportska takmičenja, deli opremu i pomaže razvoj dečijeg sporta

Arenina Liga šampiona po uzoru na UEFA: Održan žreb, sve je spremno za novobeogradski fudbalski spektakl osnovaca
Copyright TV Arena sport

U okviru kampanje "Moje pravo da biram sport" u organizacije kompanije Arena Channels Group, od 9. aprila do 15. maja biće održana "Arenina Liga šampiona osnovnih škola Novog Beograda u fudbalu" u kojoj će učestvovati 16 ekipa sa ove beogradske opštine. Akcija pokrenuta u novembru prošle godine već mesecima unazad organizuje razna sportska takmičenja, deli opremu i pomaže razvoj dečijeg sporta, a sada je vreme da se podigne na još viši nivo i to po uzoru na najjače svetsko klupsko fudbalsko takmičenje – UEFA Ligu šampiona.

Tokom takmičenja biće odigrane 32 utakmice. Ekipe su podeljene u četiri grupe, a po dve najbolje plasirane iz svake izboriće plasman u četvrtfinale. Žrebom održanim u prostorijama Arena Channels Group označen je i početak takmičenja, a tom prilikom detaljnije o svemu govorili su direktor Arena Channels Group, Nebojša Žugić, predsednik Opštine Novi Beograd, Bojan Bovan, državni sekretar za sport Marko Kešelj i predsednik FK Bežanija, Jovan Rusić.

- Kada smo na 'Dan deteta' prošle godine pokrenuli akciju 'Moje pravo da biram sport' najavio sam da je u pitanju akcija koja će trajati, koja nema vremensko ograničenje i gde će naša kreativnost doći do izražaja, a to je upravo akcija organizovanja Lige šampiona u fudbalu za škole sa Novog Beograda. Kao i ostale akcije koje radimo na našoj matičnoj opštini, jer je sedište kompanije na Opštini Novi Beograd, tako će i ovo biti jedno vrlo zanimljivo takmičenje posvećeno našim najmlađima, a oni se upravo i najviše raduju jednom ovakvom događaju - rekao je Žugić i dodao:

- S druge strane, deca će još više zavoleti sport, osetiće jednu pravu takmičarku atmosferu. Potrudili smo se da za 16 osnovih škola, koliko će učestvovati, bude sve kao u pravoj Ligi šampiona. Imaćemo grupnu i eliminacionu fazu i na kraju finale. Utakmice će se igrati utorkom i sredom u periodu od 10 do 12 časova i svaka će biti direktno prenošena na kanalima TV Arena sport, što je poseban stimulans za decu koja će igrati, ali i njihove drugare. Prevashodni cilj naše akcije je  da dodatno popularizujemo sport i bavljenje istim, što smo i ranije činili događajima u atletici, šahu itd. Trudićemo se da maksimalno kao kompanija pomognemo, ali i da stimulišemo ostale kompanije. Bilo bi jako dobro kada bi se odazvale kompanije sa drugih opština, iz drugih gradova i da omasovimo ovu akciju, odnosno da napravimo jedan dobar trend da stimulišemo decu i roditelje da se bave sportom - rekao je Žugić istakavši ogromnu zahvalnost svima koji su pomogli akciju, pre svega Ministarstvu sporta i državnom sekretaru za sport Marku Kešelju, predsedniku Opštine  Novi Beograd Bojanu Bovanu i predsedniku Fudbalskog kluba Bežanija Jovanu Rusiću.

TV Arena sport
 

Direktor Arena Channels Group istakao je da su za sve učesnike obezbeđene nagrede, pehari i medalje, kao i dresovi i trenerke.

- Svi učesnici će imati opremu, obezbeđen prevoz kako bi bezbedno mogli da dođu do stadiona. Takođe, postoji prelazni pehar, čime aludiramo na to da će ovo biti tradicionalno takmičenje i nadam se da ćemo uspeti da ga omasovimo, da napravimo kvalifikacije, da uključimo druge opštine i gradove. Da dobijemo jednu ozbiljnu našu Ligu šampiona. Pored toga, imaćemo pehare koji će ići u trajno vlasništvo, medalje, nagrade itd. Nadam se da je pred nama jedno atraktivno, zanimljivo, ali pre svega jedno korisno takmičenje. Bez sporta među mladima i njegovog povratka u škole, mi ne možemo sutra da računamo na zdravu naciju. Naš prevashodni cilj jeste poruka roditeljima i nastavnicima da decu stimulišemo da ih vratimo na terene, bazene, borilišta jer je to zaista preko potrebno da naša nacija sutra bude zdrava.

Dodao je i da ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez velike pomoći države koja je prepoznala projekat TV Arena sport.

- Imaćemo i velelepni odbojkaški centar, onda i bokserski centar koji će biti mnogo više od sportskog objekta, jer će se u njemu održavati i koncerti, predstave i kulturne, umetničke i razne druge manifestacije. Živimo u vremenu istorijskih ulaganja, ne samo u sportsku infrastrukturu, već i u putnu, ekonomiju, odbranu, zdravstvo. Na nama je da nastojimo da, na talasu svega što za razvoj naše države, čine predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Republike Srbije, svojim trudom i zalaganjem, učinimo sve što je u našoj moći da doprinesemo razvoju naše nacije uz pomoć ovakvih i sličnih projekata - istakao je Nebojša Žugić.

TV Arena sport
 

Predsednik Opštine Novi Beograd, Bojan Bovan, nadovezao se na reči direktora ACG istakavši da se radi na još nekoliko projekata.

- Sport akumulira najveću pažnju dece. Do sada smo podržavali šah i atletiku, a sada je na red došao i fudbal. Podržavali smo neku decu i individualno, zaista se osećam dobro zbog svega toga i ovo mi je garant da ovako treba da nastavimo. Opština Novi Beograd ceni saradnju koju ima sa osnovnim školama i ovo će sigurno otvoriti neka nova vrata. Mi već razmišljamo o tome da pozovemo kompanije koje su voljne da nam pomognu i da sva dečija i sportska igrališa evidentiramo i obnovimo. Na taj način vraćamo neki dug decu, naravno uz nikad veću pomoć države - naveo je Bovan.

Državni sekretar za sport Marko Kešelj nije krio zadovoljstvo što Ministarstvo za sport stoji iza jedne ovakve akcije.

- Veliko nam je zadovoljstvo što smo mogli da podržimo jednu ovakvu akciju. Od velike je važnosti omasovljenje sporta kod dece. Sve akcije ovog tipa u budućnosti Ministarstvo će podržati, u to nemam sumnje. Želeo bih da poželim sreću deci i želim im da se lepo provedu.

Predsednik FK Bežanija, na čijim će se terenima i održati ovo takmičenje, Jovan Rusić, dodao je da se nada da će takmičenje postati tradicionalno i da će trajati godinama.

- Čast mi je što sam ovde. Nadam se da će ovaj turnir trajati godinama i da će biti još masovniji.

TV Arena sport
 

Posle žreba, završnu reč imao je Marko Kešelj, koji se prisetio svojih školskih dana.

- U uvodnom izlaganju poželeo sam da ovo zaživi i u ostalim sportovima. Dok ste izvlačili ove parove prisetio sam se kako je bilo u moje vreme i to su neke lepe stvari kojih se sećam iz đačkih dana. Ubeđen sam da među ovom decom ima neki reprezentativac koji će nas sve učiniti ponosnim - podvukao je nekadašnji košarkaški reprezentativac Marko Kešelj.

Rezultati žreba

Grupa A: OŠ "Laza Kostić", OŠ "Marko Orešković", OŠ "Duško Radović", OŠ "Milan Rakić"
Grupa B: OŠ "Kralj Aleksandar I", OŠ "Mladost", OŠ "Sterija Popović", OŠ "Branko Radičević"
Grupa C: OŠ "Đuro Strugar", OŠ "Ivan Gundulić", OŠ "Dragan Lukić", OŠ "Borislav Pekić"
Grupa D: OŠ "Kneginja Milica", OŠ "Ratko Mitrović", OŠ "Vlada Obradović Kameni", OŠ "Nadežda Petrović"

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike