Top 5 detalja 28. kola: Magija Adema Ljajića i Partizanov novi džoker! (VIDEO)

05.04.2024

13:05

0

Bilo je zabavno na domaćim terenima, a tek će u naredna dva kola

Top 5 detalja 28. kola: Magija Adema Ljajića i Partizanov novi džoker! (VIDEO)
Adem Ljajić - Copyright Printscreen/Instagram/FK Novi Pazar

Domaća Superliga ne obiluje iz kola u kolo brutalnim potezima za tv špice, ali je uvek onih o kojima se govori. Protekle nedelje, odnosno u vanrednom, 28. kolu, bilo je golova i poteza koji su privukli pažnju i onih koji ne prate fudbal, a ni domaći šampionat.

Do kraja ligaškog dela ostala su još samo dva kola, pa nas prava drama tek očekuje.

Adem Ljajić

O Novopazarskom sinu je nepotrebno trošiti reči. Učinio je veliku stvar za klub kada je na jesen rešio da se vrati i da od prosečne ekipe, načini tim sa visokim ambicijama. Međutim, ono što ga je mučilo tokom karijere, muči ga i sada, a to su povrede. Ipak, i sa povredom tetive, Adem je rešio da igra, pa je na stadionu kraj Jošanice načinio spektakl.

Gostovao je TSC, koji je na kraju i trijumfovao sa 4:3, ali taj meč je ostao totalno u drugom planu nakon Ademove partije. Tri gola kojima je čuvao nadu da će stići do pobede, a onaj treći, koji svakome ko prati njegovu karijeru, dobro pokazuje kakav je nekada igrač bio i da onu magiju koju je imao u nogama i dalje postoji!

Nišlije i Lalatović

Niški Radnički je konačno prekinuo crni niz i to na gostovanju u Subotici, protiv ekipe Nenada Lalatovića. To je poslednji, grćevit pokušaj Nišlija da ostanu u Superligi, pa će trijumf od 2:1 biti presudan ako se na kraju sezone izbore za opstanak.

A taj meč doneo je jednu promenu i to na klupi Subotičana koji su rešili da nakon samo 14 mečeva na klupi smene Nenada Lalatovića. Uglavnom je srpski trener bio taj koji je napuštao posao ili dolazio do sporazumnog raskida. Ovog puta je rasplet bio nešto drugačiji.

Magija Jovana Marinkovića

Pod Bagdalom je prvo poluvreme meča između Napretka i Javora bilo jedno od mirnijih, da ne kažemo dosadnijih. Kao da je i njemu bilo dosadno, pa je presekao tu uspavanku i rešio da povuče svoju ekipu, tek toliko da se o njemu, Jovanu Marinkoviću nakon meča sa Ivanjičanima, govori kao o heroju.

Napredak je na kraju slavio sa prilično laganih 3:0, što je pak dovoljno da se obezbedi mirniji nastavak sezone i borba za tu famoznu osmu poziciju.

Partizan ima novog džokera

A u pet do pet je Partizan ponovo igrao i sada je upisao pobedu, ali na gostovanju Voždovcu. Kao i uvek, na krovu je bio spektakl, a crno-beli su sada izvukli novog džokera iz rukava, Aranđela Stojkovića.

I kad je teško i kada ne ide, Partizan uspeva da održi razliku za vodećom Crvenom zvezdom. Snaga koju poseduje Igor Duljaj i energija koju prenosi na igrače, je u ovom delu sezone od velike važnosti i za svaku pohvalu. A dok se Partizan borio, Zvezda je bila sigurna, pa je u Ljutice Bogdana savladala drugi tim sa Krova, ekipu IMT-a, 2:0

Šta se desilo u Lučanima?

Kragujevački Radnički je jedno od najvećih i najzanimljivijih iznenađenja domaće Superlige, a nakon Crvene zvezde, poraženi su i od ekipe Mladosti.

Boli ekipu Feđe Dudića ovaj kiks od tima koji je takođe jedno od osveženja Superlige, naročito što nisu iskoristili remi Vojvodine i Čukaričkog kako bi se vratili na četvrtu poziciju. Ovako sa pomenutim timovima ima isti broj bodova, ali je zbog lošijeg skora na šesto mestu. Naravno, to ne isključuje da Kragujevčani mogu imati finiš sezone iz snova.

Jedini meč koji nismo pomenuli igrao se u Pančevu, a domaći Železničar je, nakon što ih je Radnik iznenadio brzim golom, upisao laku pobedu, 3:1. Svi su izgledi da će Surduličani pustiti Superligu niz vodu...

Superliga, 28. kolo

Utorak

Novi Pazar – TSC 3:4 (2:2)

/Ljajić 11, 15 p, 90+4 - Pantović 9, Ćirković 24, Milosavljević 50, 54/

Vojvodina – Čukarički 1:1 (1:1)

/Ivanović 16 - Miladinović 25/

Železničar – Radnik 3:1 (3:1)

/Romanić 33, 41, Pavlov 35 - Duronjić 4/

Sreda

Mladost – Radnički 1923 2:0 (1:0)

/Veličković 12, Udovičić 50/

Voždovac - Partizan 2:3 (0:1)

/Nešković 57p, Flemings 80 - Baždar 39, Filipović 75, Stojković 92/

Spartak - Radnički Niš 1:2 (0:1)

/Jamkam ag 67 - Bamidele 17, Cvetković 84/

Crvena zvezda – IMT 2:0 (1:0)

/Šljivić 4, Rodić 48/

Četvrtak
Napredak – Javor 3:0 (0:0)

/Marinković 48, Majdevac 68, Sadiković 90/

 

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike