Stanojević mirno spava, Partizan je svestan svih opasnosti, a izmene u timu su već spremne

28.07.2021

18:26

0

Hoće li 1:0 biti dovoljno?

Stanojević mirno spava, Partizan je svestan svih opasnosti, a izmene u timu su već spremne
Copyright MN Press

Partizan sutra igra protiv vicešampiona Slovačke, Dunajske Strede u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija vrlo oprezno, ali sa vrhunskim ambicijama.

Partizan je u prvom meču pobedio 1:0, iako je imao brojne šanse. Partizan u prve tri utakmice ove sezone nije primio nijedan gol, tako da mnogi misle da je ovo dovoljno za revanš.

– Suština naše igre je da prva linija odbrane udalji protivnika od gola, da mu ne dozvolimo da se ugrožava. Poneta je da defanzivu ne čini samo poslednja četvorka. Odradili smo kvalitetne pripreme, dobro startovali, što nam daje samopouzdanje. Mada, u fudbalu se sve okrene za tri minuta. Zato smo oprezni – objasnio je trener Partizana, a preneo Mozzartsport.

Meč Dunajska Streda-Partizan igra se u četvrtak od 20.45, uz prenos na TV Arena sport 1).

– Ne možemo da se branimo, jer jedan gol menja sve. Došli smo da zatresemo mrežu, pobedimo. Prednost koju smo doneli ne znači ništa, ali da bi domaćin otišao dalje mora da nas savlada 2:0. Prvo nas moraju da pobedoi, da bi se igrali produžeci. Sviđa mi se novo pravilo da ne važi duplo gol u gostima. Ne dozvoljava ti da kalkulišeš – rekao je trener.

Crno-beli će plasman u treće kolo tražiti bez Vladimira Stojkovića (otišao u Saudijsku Arabiju) i sa makar još jednom izmenom u odnosu na susret u Beogradu. Aleksandar Miljković zbog povrede nije ni doputovao u Slovačku, dok je Marko Živković suspendovan za ovaj dvomeč.

– Aleksandar Lutovac će biti desni bek, u Novom Sadu je odigrao kvalitetno, uvek odradi zadovoljavajući posao, jedino što dugo nije igrao, niti je bio desni bek. Kad je sastav u pitanju, znao sam ga odmah posle derbija sa Vojvodinom. Nemam nikakvih dilema. Utakmica traje 90 minuta, nekad svesno krenete s jednim da biste završili s drugim fudbalerom. Mirno spavam. Najlepše utonem u san pred utkamicu. Toliko se potrošim u u danima dok je spremam, da najviše volim u karantinu da se naspavam.

Partizan je sezonu počeo sa tri pobede bez primljenog gola…

– Uvek sam za to da spuštam igrače, ali ovoga puta nema razloga, jer nisu poleteli. Tek smo počeli. Bilo bi neozbiljno da je drugačije. Najviše me raduje što su momci fokusirani, relativno je hoće li igrati dobro ili loše, ali znam da su koncentrisani.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Mozzartsport

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike