Marković doneo trijumf Partizanu, neozbiljnost kriva što nije pukla petarda (VIDEO)

22.07.2021

18:16 >> 21:21

0

Crno-beli se propisno ispromašivali

Marković doneo trijumf Partizanu, neozbiljnost kriva što nije pukla petarda (VIDEO)
Copyright MN Press / vm

Partizan – Dunajska Streda 1:0 (1:0). A trebalo je da bude bar pet! Jedini gol pred revanš u Slovačkoj sledećeg četvrtka postigao je Lazar Marković, najbolji akter susreta, u 19. minutu.

Šta god da nastavak sezone donese igri crno-belih, sasvim je sigurno da početna pozicija Dunajske Strede nije ni blizu Partizanovoj. Tim Aleksandra Stanojevića ima veći kvalitet, a što on nije izražen ubedljivijim rezultatom nije stvar neuvežbanosti, već neozbiljnosti igrača.

Šteta je što su crno-beli umirali u lepoti, umesto da su sa pet komada ispratili Slovake kući. Revanš će zbog toga imati dozu neizvesnosti, iako protivnik nije pokazao baš ništa osim želje da se bori.

Imaće Slovaci još mnogo toga da porade na svojoj postavci i igri, jer da su njihovi domaćini bili mirniji u završnicama napada moglo je već posle prvih 45 minuta da bude rešeno pitanje prolaska u narednu rundu. Redom su šanse već od 2.minuta promašivali Pantić, Jović, pa Rikardo, Jojić… Srećom Marković je bio priseban u 19.minutu, pa je tim golom delimično uspostavljena fudbalska pravda u ovom odmeravanju snaga srpskog i slovačkog tima.

Ništa drugačije nije bilo ni u nastavku utakmice. Partizan je napadao, a rival je pokušavao sve da isprati, znajući da se ne pita previše. Ako trener Stanojević bude tražio zamerke onda će se na tapetu naći svi koji su zbog poteza više propuštali prilike za čiste šuteve i sigurne golove. Jesu ti driblinzi podizali publici adrenalin i ostavljali je dugo na nogama, ali semafor nije menjao 1:0 iz 19.minuta. Najviše iz tog razloga, da podigne ozbiljnost igre Natho je ušao posle sat vremena umesto Jovića, koji je zalamao, gađao jednom makazicama iznad prečke, ali mu je falila rutina Izraelca. Ona je već u prvom kontaktu došla do izražaja, ali je i golman Jedlička uspeo iz samog ćoška da izbije taj šut, koji je bio poslednji ozbiljan pokušaj da se promeni rezultat.

Dešavanja sa utakmice u Humskoj mogli ste da pratite uživo na portalu 24sedam.

90+5: Utakmica je završena. Partizan na revanš u Slovačku nosi samo gol prednosti. Moralo je da bude mnogo više.

90. minut: Partizanov tinejdžer Marko Milovanović (17) ušao umesto Rikarda, sudija produžio utakmicu za pet minuta.

85. minut: Prvi korner za goste. Miljković van terena zbog povrede.  Odmah i drugi udarac iz ugla bez opasnosti po gol Vladmira Stojkovića.

82. minut: Zatišje u igri Partizana, možda crno-beli čuvaju snagu za nešto jači ritam u finišu.

74. minut: Umesto Lazara Markovića i Miloša Jojića u igri su Filip Holender i Aleksandar Šćekić.

72. minut: Još jednom Jedlička u glavnoj ulozi. Odlična akcija Rikarda, Natha, Jojića i lukav udarac Izraelca na povratnu loptu, ali je slovački golman vadi sa gol-linije.

61. minut: Na terenu je Natho. Iz igre je izašao Nemanja Jović. Prava je šteta što evropski debi nije krunisao golom.

58. minut: Marković fenomenalan, sjajno dodaje Jojiću, čiji udarac Jedlička brani. Urošević u nastavku akcije šutira preko gola.

57. minut: Ponovo odlična prilika za Jovića. Nije šutirao iz prve i rezultat je ostao nepromenjen.

50. minut: Neozbiljnost ili nedostatak isksutva Nemanje Jovića, koji igra svoju prvu utakmicu u Evropi, koštala je Partizan drugog gola. Sjajna lopta Markovića ka mladom saigraču, koji je napravio potez više i omogućio golmanu gostiju da se ponovo proslavi.

46. minut: Počelo je drugo poluvreme. Nema promena u sastavima ekipa.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA, šteta je što prednost Partizana nije ubedljivija. Slovake čuva neverovatni golman, crno-beli mogli bar do četiri gola. Biće efikasnije u nastavku, nadamo se. Oko 10.000 navijača imalo je šta da vidi u prvom delu igre. Za čistu desetku Partizanu fali još koji gol.

45. minut: Dupli pas Jojića i Markovića, Jojić šutira pravo u golmana slovačkog tima.

35. minut: Opet Rikardo okreće odbranu rivala, ali nejgov šut zaustavlja odlični golman gostiju.

27. minut: Nova sjajna prilika za Partizan. Centaršut Jojića, Rikardo glavom tik pored stative. Crno-beli igraju dobar fudbal.


MNPress/Nebojša Paraušić

19. minut: GOOOOOOOOL! Lazar Marković! Namestio se iksusni fudbaler i preciznim udarcem savaldao golmana Jedličku. Da čuvar mreže Slovaka nije tako raspoložen već je moglo biti 3:0.

12. minut: Ma šta je ovo, Jedlička brani sve. Sjajna akcija crno-belih, kratki pasovi, ali golman Slovaka brani šut Rikarda sa desetak metara.

4. minut: Makazice Rikarda, pa Vujačić iz teške situacije preko gola. Partizan krenuo baš silovito.

2. minut: Kakva šansa za Partizan! Jović, Rikardo, Pantić, ali Danilo šutira pravo u golmana gostiju!

Utakmica je počela! Navijači napravili svečarsku atmosferu. Pre himne Partizana uglas otpevali pesmu “Dobro pamtim sve”.

Tribine se polako popunjavaju, atmosfera na stadionu sve bolja. Utisak je da će crno-beli imati solidnu podršku na evropskoj premijeri.

24sedam/Dejan Petković

24sedam/Dejan Petković

24sedam/Dejan Petković

Večeras će se protiv slovačke Dunajske Strede mnoge stvari dogoditi po prvi put. Najpre, vraćaju se navijači nakon duge pauze zbog koronavirusa. Liga konferencije doživeće svoju premijeru u Humskoj, a danski sudija Jens Mae debitovaće sa pištaljkom u susretu jednog srpskog tima.

Na tribinama je zasad oko hiljadu ljudi, ali je gužva ispred stadiona prilično velika pa se očekuje solidna poseta na ovoj utakmici.

Crno-beli po peti put igraju protiv Slovaka. Bili su uspešni samo protiv Žiline 2009. godine (1:1, 2:0), dok su gubili od Tatrana 1958. godine (4:2, 1:4), Slovana 1960. (2:1, 1:4) i Artmedije (poraz posle penala u revanšu).

Partizan utakmicu započenje u sledećem sastavu: Stojković -Miljković, Urošević, Saničanin, Vujačić -Zdjelar, Jojić – Pantić, Marković, Jović – Rikardo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike