Partizan ovim timom napada Dunajsku Stredu, Stanojević znao tim odmah posle Vojvodine! (SASTAVI)

28.07.2021

18:32 >> 19:53

0

Trener Partizana ističe da je sve dileme rešio još u noći slavlja pobede u Novom Sadu

Partizan ovim timom napada Dunajsku Stredu, Stanojević znao tim odmah posle Vojvodine! (SASTAVI)
Copyright twitter/FK Partizan

Nismo došli da se branimo. Dopada mi se promena pravila o vrednovanju gola u gostima, jer smanjuje mogućnost kalkulisanja, glasi najvažniji deo poruke Aleksandra Stanojevića sa zvanične konferencije u Dunajskoj Stredi pred sutrašnji (20.45, Arena Sport 1) revanš meč sa istoimenim slovačkim timom u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Dodao je trener crno-belih i da mu je potpuno jasno sa kakvim timom treba da se suprotstavi rivalu, ali je od 11 otkrio imena svega dvojice.

Aleksandar Stanojević, Nemanja Jović/MN Press

– Desnog beka će igrati Aleksandar Lutovac. Odigrao je kvalitetno protiv Vojvodine, iako nije desni bek. Posle odlaska Vladimira Stojkovića golman će biti Aleksandar Popović. Već na sledećem meču protiv Voždovca izvršićemo rotaciju, pa će na golu biti Nemanja Stevanović. To smo često radili i u prošloj sezoni, rotirali smo golmane, pa oko toga ne bih stavljao upitnike. Kad imamo dva kvalitetna golmana, onda ću uvek prednost dati mlađem – zaključio je Stanojević.

MN Press

Bez obzira što nisu spomenuti, nijednog trenutka ne treba sumnjati da će pored Lutovca u poslednjoj liniji igrati štoperi Igor Vujačić i Siniša Saničanin, dok će ulogu levog beka preuzeti Slobodan Urošević. Kako se tim gradi ka njenom špicu, rastu i dileme ko će zaslužiti Stanojevićevo poverenje. Ipak, dvojac zadnjih veznih Saša Zdjelar i Miloš Jojić imaju prednost, s tim da će u jednom trenutku u zavisnosti od kretanja rezultata svoje minute dobiti i Aleksandar Šćekić. Ne bi bilo preveliko iznenađenje ni ako bi se ova trojica našla u isto vreme na terenu, jer su se crno-beli dosta puta pojavljivali u toj formaciji tokom prošle sezone, ali teško je poverovati na toliku Stanojevićevu spremnost da improvizuje igru u njenom ofanzivnom delu u tako važnom meču.

Nemanja Jović/MN Press

Ispred ovog dvojca igraće Lazar Marković, Bibars Natho i Nemanja Jović, koji je ponovo dobio prednost ispred Filipa Holendera, iako je i u Novom Sadu, baš kao i na utakmici sa Slovacima bio kritikovan za poigravanje pred golom protivnika. U špicu Rikardo je neprikosnoven i tako će biti sve dok se Marko Milovanović ili Samed Baždar ne nametnu kao rešenja za mesto “devetke”.

– Kada je tim u pitanju, znao sam ga odmah posle meča sa Vojvodinom. Nemam nikakvih dilema, mirno spavam. Najbolje utonem u san pred utakmicu, jer toliko se istrošim tokom nedelje dok pravim ekipu da se u karantinu najlepše ispavam – rekao je Stanojević.

Očekuje se da Partizan protiv Dunajske Strede zaigra sa ovih 11 fudbalera:

Popović – Lutovac, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jojić – Marković, Natho, Jović – Rikardo.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike