Legendarni golgeter "skenirao" Zvezdinu "peticu" i Dionija: Dule Savić za 24sedam ipak upozorava, Šerif je ozbiljan klub

29.07.2021

10:39 >> 12:12

0

Legendarni golgeter o prethodnim utakmicama i novim izazovima za crveno-bele

Legendarni golgeter "skenirao" Zvezdinu "peticu" i Dionija: Dule Savić za 24sedam ipak upozorava, Šerif je ozbiljan klub
Copyright Crvena zvezda, MN Press

Posle poraza od Kairata u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, Crvena zvezda je bila pred teškim zadatkom. Ipak, u utakmici na stadionu “Rajko Mitić”, kao domaćin crveno-beli su deklasirali prvaka Kazahstana.

Za utiske o utakmici koja je završena ubedljivim trijumfom pozvali smo i Dušana Duleta Savića, legendarnog napadača kluba iz Ljutice Bogdana.

– Očekivao sam pobedu… Znao sam da moraju da odigraju bolje nego u prvoj utakmici, pošto sam očekivao i ambijent dostojan Zvezde, sa crveno-belim zastavama, sa decom na tribinama. Znao sam da će to da bude dodatna motivacija za ovaj novi tim. Kažem, pobedu sam očekivao, ali ne ovako ubedljivu. Ipak je to utakmica kvalifikacija za Ligu šampiona. Ta prva utakmica u Almatiju je pokazala da su ozbiljan tim i nezgodan protivnik.

Savić, Filipović, Dujković i Petrović, MN Press

Uz to, Zvezda je tek ušla u utakmice, odnosno takmičarski ritam. Eto, recimo da su to bili razlozi zbog kojih nisam verovao u ovako ubedljiv trijumf – kazao je Savić za 24 sedam, a zatim ipak izabrao igrača koji je na njega ostavio poseban utisak.

– Pre svega, ovo je pobeda ekipe. Pogledajte Barselonu, pa ni Lionel Mesi nije sam. Njega je ekipa uzdigla do nivoa da bude Mesi. Svakog pojedinca ekipa podigne na još veće visine. Tako je bilo i sinoć, svi su igrali kao tim. Sada… Nekome se više dopala igra (Aleksandra) Kataija jer je dao dva sjajna gola, nekome (Mirko) Ivanić… Ali, u fudbalu se uvek gleda ko je najefikasniji. Pa, eto, ako moram da biram, glasam za Kataija.

Pitanje koje se logično nameće, kako se nekadašnjem golgeteru sviđa igra sadašnjeg centarfora, Luisa Dionija.

pročitajte još:

– Jasno je da ima potencijala, ali sigurno je da mu je potrebno vreme da se uklopi. Na kraju krajeva, i da se formira standardan tim. Ima snagu, ima i kvalitet i mogao bi da bude dobro pojačanje. Kada se tim bude još više bude uigrao i kada se on adaptira na novi stil rada, atmosferu u klubu, život u novopj sredini.

Uvek volim više da procenim igrača na velikim utakmicama, kao što su evropske, u kvalifikacijama ili grupnoj fazi, ili derbije sa Partizanom. Sinoć je u pravom trenutku postigao gol koji je po meni i slomio otpor Kairata. Sve je tada odradio baš kako treba, fudbalski i golgeterski. Ono što je mnogo važno za pobedu je da nisu mogli da izaberu bolje trenutke za davanje golova. Baš se sve poklopilo.

Naredni protivnik je Šerif i to će biti poslednja prepreka na putu ka plej-ofu za Ligu šampiona.

– Moldavci sigurno nisu lakši protivnik. Svaka stepenica više je obično i teža. Tako je i svako naredno kolo teže od onog prethodnog. Sticajem okolnosti dok je Vujadin (sin) igrao tamo, bio sam u Moldaviji. Lično sam se uverio kakav je to klub i kakve ima mogućnosti. To može da vidi svako ko ode tamo. Imaju dva stadiona, veći i manji, naravno sve po evropskim standardima. Kada su velike hladnoće, zimi igraju na veštačkoj travi. Imaju i centar sa deset ili 12 terena, teretane, dvorane.

Sve to ukazuje da je to ozbiljan klub, sa mogućnostima da dovede dobre igrače iz celog sveta. Ovu utakmicu moramo ozbiljno da shvatimo. Da pristup bude maksimalno ozbiljan i u Beogradu i Tiraspolju, kao što je bilo i u revanšu sa Kairatom.

Poseban utisak na tribinama su ostavila deca do 14 godina. Silom prilika, zbog kazne UEFA na tribinama su mogla da budu samo mališani sa pratiocima.

Savić je u razgovoru za 24sedam potvrdio da je bio oduševljen.

– Usuđujem se da kažem da je to spasonosna ideja za Zvezdu u sličnim situacijama, koje ne bih više voleo da se ponove. Voleo bih da deca i u narednoj utakmici budu na južnoj ili delu istočne tribine. Tako bi stadion bio pun, što verujem da će i da bude. Svi smo se uželeli starog ambijenta na “Marakani”. Bila bi to velika pomoć igračima na terenu – zaključio je jedan od najboljih igrača u istoriji Zvezde.

Pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike