Englez stao na stranu Piksija, pa otkrio: Neki treneri pritiskaju UEFA da prihvati ove promene! (VIDEO)

28.03.2024

12:31

0

Autor: A. S.

Da li će im se ispuniti želje?

Englez stao na stranu Piksija, pa otkrio: Neki treneri pritiskaju UEFA da prihvati ove promene! (VIDEO)
Dragan Stojković Piksi - Copyright MN Press

Evropsko prvenstvo u fudbalu će bez sumnje biti jedan od dva glavna sportska događaja, a kako se početak bliži, tako se sve više spekuliše o broju igrača koji će nastupiti u Nemačkoj.

Na Svetskom prvenstvu u Kataru, reprezentaciju je činilo 26 igrača, a srpski selektor Dragan Stojković Piksi, jedan je od zagovarača da identična situacija bude i u Nemačkoj. Za sada UEFA ne odustaje od svoje ideje da selektorima stavi na raspolaganje 23 igrača, ali kako je ostalo dovoljno vremena, tako se i ostali selektori priključuju Piksijevoj želji i apelu.

Konačna odluka će navodno biti doneta u aprili, a selektor Engleske, Garet Sautgejt je stao na stranu želje Dragana Stojkovića i istakao da  neki treneri "pritiskaju UEFA da prihvati ove promene".

 

 

- Čeka nas još jedan sastanak UEFA gde su treneri pričali o mogućnosti da se poveća broj fudbalera koje vodimo na turnir. Ali, ako uzmemo u obzir gde smo sada... Moramo da donesemo najbolju moguću odluku sa onim što sada znamo, a neke odluke će biti bazirane na medicinskom statusu igrača. Moramo da im damo vremena, ali sa limitom od 23 će biti teže - naglasio je selektor Engleske.

Upravo će se Srbija i Engleska sresti u grupnoj fazi na Evropskom prvenstvu, a Sautgejt dobro zna koliko igrača ima na raspolaganju i želi da uključi što više njih.

- Sve će zavisiti od povreda i koliko ću moći igrača da povedem, ali je najvažnije ipak kakvu ulogu će imati.

Podsetimo, sa Srbijom i Engleskom u grupi su još Slovenija i Danska.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike