Skandal na fudbalskom turniru: Ekipa sa pet transrodnih žena dominirala, jedna igračica dala 6 golova! Roditelji besni!

28.03.2024

09:52

0

Upućen apel da se ovaj tim takmiči u mešovitoj ligi

Skandal na fudbalskom turniru: Ekipa sa pet transrodnih žena dominirala, jedna igračica dala 6 golova! Roditelji besni!
Copyright Twitter printscreen/@TheFlyingBats

Ženski amaterski fudbalski tim iz Australije izazvao je kontroverzu nakon što je ekipa, koja uključuje pet transrodnih devojaka, dominirala na turniru koji je organizovan samo za igračice. 

"Flying Bats FC" iz Sidneja nije izgubio ni jednu utakmicu tokom četvoronedeljnog turnira, dok je na jednoj utakmici jedna od transrodnih žena postigla šest golova na putu ka pobedi od 10-0, trofeju i novčanoj nagradi od 1.000 dolara.

 

 

Neki roditelji su povukli svoje ćerke sa utakmica zbog zabrinutosti za bezbednost i apeluju da se ovaj klub takmiči u ligi mešovitih timova gde pravo nastupa imaju i žene i muškarci.

- Naše devojčice su ovde da igraju zbog zabave i očekuju da igraju u ženskoj konkurenciji. Nisu se prijavile za mešovito takmičenje - rekao je jedan stariji zvaničnik klub, a zatim nastavio:

- Neki od roditelja su bili toliko zabrinuti da nisu dozvolili svojim ćerkama da igraju. Bilo je to toliko razočaravajuće za njih da vide ogromnu razliku u sposobnostima - dominiraju.

Predsednica Fudbalskog kluba "Flying Bats", Jen Peden, branila je pobedu kluba na turniru i rekla da tim podržava inkluziju i da "transrodne žene pripadaju ženskoj konkurenciji jer se sa tim polom identifikuju".

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike