Brazilci ljuti i nakon prijateljskog meča, imaju poseban zahtev za FIFA! Ovakve stvari su nedopustive!

28.03.2024

06:46

0

Autor: A. S.

Strasti se nisu smirile, jer je igran derbi

Brazilci ljuti i nakon prijateljskog meča, imaju poseban zahtev za FIFA! Ovakve stvari su nedopustive!
Fudbaleri Brazila nakon eliminacije sa SP - Copyright Profimedia

Prijateljski meč između Brazila i Španije trebao je biti pravi derbi i poslastica za navijače širom sveta, ali je od svega izazvao samo veliku buru i nezadovoljstvo.

Od tog duela se mnogo očekivalo, a na kraju je okončan rezultatom 3:3. Međutim, kako su u pitanju ekipe visokog kvaliteta, kojima je svaki meč bitan, tako su i u susret koji je igran u utorak uveče, ušli sa velikim očekivanjima, pa ne čuti i razočaranje koje je usledilo.

Naime, predsednik Fudbalskog saveza Brazila (CBF) Ednaldo Rodriges je nakon meča bio prilično ljut, pa je izjavio da će tražiti od Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) uvođenje VAR tehnologije na svim prijateljskim mečevima!

Kako su preneli brazilski mediji, Rodriges nije bio zadovoljan odlukama portugalskog sudije koji je dosudio dva penala za Španiju i jedan za Brazil.

- CBF ima VAR u Serijama A, B, C, D, ženskim i omladinskim kategorijama. Naš Savez najviše na svetu koristi VAR tehnologiju - rekao je Rodriges i dodao:

- CBF traži od FIFA-e da VAR tehnologija, koja se koristi na zvaničnim utakmicama, bude obavezno korišćena na svim prijateljskim mečevima. Fudbal je mnogo napredovao u Evropi i ovakve stvari su nedopustive na tako važnoj utakmici.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike