Zvezdu Reala novinari uboli gde ga najviše boli! Vinisijus dobio pitanje, pa briznuo u plač! (VIDEO)

25.03.2024

17:22

0

Autor: A. Š.

Brazilski reprezentativac biće gost u svom domu tokom prijateljskog meča sa Španijom, uoči kojeg je na konferenciji za medije imao prilično emotivan momenat

Zvezdu Reala novinari uboli gde ga najviše boli! Vinisijus dobio pitanje, pa briznuo u plač! (VIDEO)
Vinisijus Žunior - Copyright Profimedia

(Pre)dugo već traje borba Vinisijusa Žuniora sa rasizmom na stadionima širom Primere. Zvezda madridskog Reala nekoliko puta je bila meta žestokih uvreda na rasnoj osnovi sa tribina, zbog čega su u nekoliko navrata utakmice i prekidane.

Ove nedelje brazilski ofanzivac će sa nacionalnim timom biti gost u svojoj kući. Karioke će u utorak na „Santijago Bernabeuu“ igrati protiv Španije prijateljski meč, a uoči duela Vinisijus se pojavio na konferenciji za medije tokom koje je u jednom trenutku imao prilično emotivan momenat.

Naime, predstavnici medija želeli su da čuju njegovo mišljenje o rasističkim uvredama kojima je izložen, a malo ko je mogao da pretpostavi da će takvo pitanje Vinisijusa potpuno emotivno slomiti.

Sjajni fudbaler je krenuo da plače, a kada se koliko toliko pribrao nekako je prozborio:

- Osećam se sve gore i gore posle svakog pojedinačnog slučaja, ali moram da stojim ovde. Ne borim se protiv španskih navijača, već protiv rasizma širom sveta. Zamolio sam UEFA, FIFA i Komnebol za pomoć, oni su velike organizacije koje mogu da se bore protiv toga. Ovde je glavni problem što rasizam u Španiji nije zločin – kazao je Vini dok su mu se oči punile suzama.

Jedan od stubova nove generacije madridskog Reala dodatno je potom naglasio:

- Igranje fudbala je važno, ali borba protiv rasizma je još važnija kako bi crni ljudi mogli da žive normalnim životom. Da je to slučaj, igrao bih utakmice svog tima fokusiran na ono što je važno. Želim da nastavim da igram kako bi svi mogli da žive normalnim životom – rekao je Vinisijus Žunior uz gromoglasan aplauz podrške svih u prostoriji.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike