Građanski rat u Realu! Mijatović udario na Vinisijusa: "Ovaj dres ne trpi takvo ponašanje!"

07.03.2024

15:04

0

"Jeste igrač koji pravi razliku, ali neće biti veliki ako se ne smiri"

Građanski rat u Realu! Mijatović udario na Vinisijusa: "Ovaj dres ne trpi takvo ponašanje!"
Vinisijus gura Orbana - Copyright Printscreen/TV Arena sport

Real Madrid je jedva nekako prošao Lajpcig, a jedan od najupečatljivijih poteza utakmice napravio je Vinisijus Žunior. Naravno i nažalost, opet se nije radilo o sportu, nego o nedoličnom ponašanju!

Brazilac je vrhunski fudbaler, mag ove igre, ali ponašanje stvarno nije na nivou. On često pravi ispade, a posle meča u sredu, u Realu je izbio građanski rat zbog njega. Vinisijus je na tom meču grubo faulirao Vilija Orbana, a kada je njegov rival ustao, onda ga je odgurnuo i bacio na zemlju.

Pogledajte tu situaciju:

Ovaj potez je, prema mišljenju više analitičara, trebalo da mu donese crvene karton.

Svoj stav o tome izneo je i legenda Real Madrida, čovek koji je klubu doneo sedmu titulu prvaka Evrope, prvu posle 32 godine, a posle i sportski direktor. Naravno, u pitanju je velikan crnogorskog i jugoslovenskog fudbala Peđa Mijatović.

Njemu se uopšte nije svidelo ponašanje Vinisijusa, koga je žestoko kritikovao:

- Dres Real Madrida ne trpi ovakvo ponašanje, možda bi dres nekog drugog tima to dopustio. Savetujem mu da nađe način da se smiri ili neće postati veliki igrač – odlučno je rekao Mijatović.

Odmah je nastavio:

- On jeste igrač koji pravi razliku. Zaslužuje svako poštovanje. Izvanredan je igrač. Ali svi kažu da mora da promeni svoje ponašanje. Viče na protivnike i na svoje saigrače. Moraju da ga smiruju kao je dete. Mora mnogo toga da promeni u tom pogledu, potreban mu je radikalan preokret. Sve dobro što ima u fudbalu će upropastiti na drugi način.

Mijatović je izneo još jedan pogled na situaciju:

- Ovakvo ponašanje niko ne razume. To me iznenađuje, kao i ceo svet. Da se ovo desilo protiv Real Madrida, a da protivnik ne dobije crveni, svi bismo rekli da je UEFA protiv nas i tako to. Treba biti objektivan. Ovaj potez Vinisijusa dolazi iz frustracije i ne znam da li bi ga trebalo izvesti sa terena jer može ostaviti tim sa 10 igrača.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike