Brazilsko čudo od deteta ispisalo istoriju na Vembliju! Tinejdžer srušio Engleze, svet fudbala će zapamtiti njegovo ime!

24.03.2024

12:40

0

Autor: G. F.

Endrik Felipe Moreira de Sousa u julu puni 18 godina i tada zvanično postaje igrač madridskog Reala

Brazilsko čudo od deteta ispisalo istoriju na Vembliju! Tinejdžer srušio Engleze, svet fudbala će zapamtiti njegovo ime!
Endrik ušao u istoriju - Copyright Profimedia

Ako niste baš pasionirani ljubitelj fudbala i pratilac dešavanja u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu, vrlo je verovatno da za ovog momka niste čuli.

Ali njegovo ime treba zapamtiti jer mu se predviđa svetla budućnost i velika i uspešna karijera. Endrik Felipe Moreira de Sousa ili samo Endrik od subote uveče je deo fudbalske istorije.

 

 

Postigao je jedini gol u pobedi Brazila nad Engleskom usred Londona i tako postao najmlađi strelac u istoriji na čuvenom Vembliju. Niko mlađi od njega na ovom stadionu nije tresao mrežu bilo da je reč o reprezentativnom ili klupskom fudbalu.

Momak od 17 godina i 246 dana je krajem 2022. godine potpisao ugovor sa Realom iz Madrida, ali će svom budućem klubu, prema zakonu, moći da se pridruži tek kada bude napunio 18 godina.

Endrik će tako 21. jula ove godine imati dupli razlog za slavlje - punoletsvo i selidbu u najtrofejniji klub na svetu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike