Brazil ima novog selektora! Ni Murinjo, ni Anćeloti, ponovo su birali u svom dvorištu!

08.01.2024

11:53

0

Autor: G. F.

Dosadašnji trener Sao Paula seda na vruću klupu Selesaa

Brazil ima novog selektora! Ni Murinjo, ni Anćeloti, ponovo su birali u svom dvorištu!
Dorival Žunior - Copyright Profimedia

Dugo se nagađalo koji će od najvećih fudbalskih stručnjaka preuzeti selekciju Brazila.

Kao najozibiljniji kandidati pominjali su se Žoze Murinjo i Karlo Anćeloti, a kada su u subotu Brazilci smenili Fernanda Diniza zbog loših rezultata, svet je nestrpljenjem očekivao da se aktivira fudbalska bomba.

Ali, Brazilci su ostali verni svom običaju i odlučili se za domaćeg stručnjaka. Dorival Žunior je novi selektor Brazila, potvrdio je Sao Paulo, klub sa kojim je iskusni stručnjak raskinuo ugovor. 

- Naš klub objavljuje odlazak trenera Dorivala Žuniora, koji je zatražio raskid ugovora da bi preuzeo komandu nad brazilskim državnim timom - saopšteno je na sajtu Sao Paula.

- Ovo je ostvarenje ličnog sna koje ne bi bilo moguće da nije prepoznat moj rad u Sao Paulu. Hvala klubu i navijačima na njihovoj ljbavi i podršci - izjavio je novi selektor Brazila.

 

 

Očekuje se zvanično saopštenje Fudbalskog saveza Brazila i objava detalja ugovora koji će, prema pisanju medija, biti potpisan do leta 2026. godine.

Brazil posle šest odigranih kola u kvalifikacijama za Mondijal ima samo sedam osvojenih bodova i nalazi se na šestom mestu, poslednjem koje garantuje direktnu vizu za  SP 2026. godine. 

Dorival Žunior (61) je u bogatoj trenerskoj karijeri vodio gotovo sve brazilske velikane, a zanimljivo je da je od 2002. do danas čak 25 puta mejnao sredinu i da se nigde nije zadržao duže od dve sezone.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike