Još jedan Srbin bira drugu reprezentaciju, i to mađarsku! Da li FSS ima razloga za brigu?

21.03.2024

09:27

0

Autor: A. S.

Nastavlja se niz odlazaka...

Još jedan Srbin bira drugu reprezentaciju, i to mađarsku! Da li FSS ima razloga za brigu?
Ognjen Radošević - Copyright printscreen/youtube/Magyar Labdarúgó Szövetség

Veliku borbu je prethodnih dana vodio Fudbalski savez Srbije za mladog Aleksandra Pavlovića, koji je na kraju izabrao Nemačku. Mile Svilar je izrazio želju da brani za Belgiju, a sada još jedan mladi fudbaler bira drugi nacionalni tim pre srpskog.

U pitanju je Ognjen Radošević, koji nosi dres Ujpešta i želi da nastupa za Mađarsku!

Dvadesetogodišnji vezista je veći deo svoje karijere proveo u Mađarskoj, a sada je javno progovorio i o izboru nacionalnog tima.

- Akademiji kluba sam se pridružio 2017. godine, tamo sam naučio mađarski, pre toga uopšte nisam govorio jezik - rekao je Radošević, koji je tek nedavno debitovao za seniorski tim i od tada nije propustio nijedan meč:

- Moji roditelju su Srbi i ne pričaju mađarski, a ja trenutno nemam mađarsko državljanstvo. Svakako da bih hteo da ga dobijem što pre - rekao je Radošević za tamošnje medije, pa objasnio:

- Pošto sam ovde došao kao veoma mlad, izabrao bih Mađarsku na reprezentativnom nivo. Ako dobijem državljanstvo mogu da računaju na mene. Obukao bih dres Mađarske, jer se osećam kao Mađar. Radim već neko vreme na državljanstvu i nadam se da će sve ispasti kako treba.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike