Sa Srbijom je bio na krovu sveta, sada je ponovo među Orlovima! Zdjelar spreman za novi izazov! (VIDEO)

19.03.2024

12:29

0

Autor: G. F.

Naši fudbaleri za dva dana u Moskvi igraju prijateljski meč sa Rusijom

Sa Srbijom je bio na krovu sveta, sada je ponovo među Orlovima! Zdjelar spreman za novi izazov! (VIDEO)
Saša Zdjelar - Copyright Printscreen/FSS

Pred fudbalerima Srbije su novi izazovi, na redu su dve prijateljske utakmice.

Prva u Moskvi 21. marta sa domaćom Rusijom imaće poseban značaj za dvojicu interncaionalaca koji igraju upravo u tamošnjem prvenstvu.

Saša Zdjelar bio je deo naše mlade selekcije koja je pre nepunih 9 godina osvojila titulu prvaka sveta. Sada je opet obukao dres Srbije.

- Drago mi je je da sam ponovo ovde, veliko je zadovoljstvo i privilegija biti u reprezentaciji posle dugo vremena. Srećan sam što sam ponovo tu i što mogu da branim boje naše države - kaže Zdjelar za sajt Fudbalskog saveza Srbije i dodaje:

- Dugo nisam bio u reprezentaciji, sigurno da želim selektoru da pokažem da mi je ovde mesto. Nadam se da ću opravdati očekivanja.

Stadion Dinama u Moskvi će biti pun bez ikakve dileme.

- Prema mojim informacijama stadion je rasprodat. Mnogo naših ljudi koji žive u Moskvi žele da dočekaju našu reprezentaciju. Pitali su me za krate, ali to je nemoguća misija.

 

 

Zdjelar, koji igra za CSKA u četvrtak će se sudariti sa trojicom saigrača, koji nose dres Rusije.

- Malo smo se šalili, pogotovo ja sa štoperom, a sve zbog onoga što ga očekuje sa Mitrovićem. Ne bih voleo da sam u njegovoj koži. On je igrao u Beogradu kada smo ih pobedili 5:0. Osetio je Mitrovu snagu dobro. Sve su to neke naše interne šale. Mnogo nas poštuju, prate igre naših igrača u evropskim ligama, imaće veliki motiv, sigurno da jedva čekaju da izađu na teren.

Rusija će nastupiti u najjačem sastavu, a našem timu će biti odličan rival u pripremama za Evropsko prvenstvo, koje uopšte niej toliko daleko kolko izgleda.

- Ima vremena do tada, ali verujem da ćemo kao reprezentacija izvući pouke iz nekih ranijih učešća na najvećim takmičenjima. Treba razmišljati i o tim utakmicama, ali uveren sam da će Srbija biti spremna za ono što je očekuje u Nemačkoj i da će se pokazati u najboljem svetlu.


Prisetio se Zdjelar i onih dana kada je sa Srbijom stigao do krova sveta.

- Vreme leti, kaoa da smo juče igrali finale sa Brazilom. Lepo je sve ono što se dešavalo, to što smo napravili za našu zemlju. Lepo je sećati se takvog rezultata, mislim da je to uspeh koji je ostavio neizbrisiv trag.

Posebno je zanimljivo da su samo dva fudbalera iz te generacije Brazila napravili velike karijere, za razliku od naših reprezentativaca, koji su uglavnom ostavrili ono što su sanjali.

- Da, veoma interesantno, ali treba imati u vidu da Brazil ima daleko veću bazu. A opet moramo priznati da smo i mi zadovoljni svojim karijerama.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike