Spektakl u najavi, žreb Lige šampiona ide u zaborav, kome će danas doneti sreću? El Klasiko ili Klasiker, a možda ipak premijerligaši?

15.03.2024

08:31

0

Autor: A. S.

Čeka nas dosad najzanimljivije izvlačenje loptica

Spektakl u najavi, žreb Lige šampiona ide u zaborav, kome će danas doneti sreću? El Klasiko ili Klasiker, a možda ipak premijerligaši?
Trofej namenjen pobedniku Lige šampiona - Copyright AP Photo/Daniel Cole

Najelitnije fudbalsko takmičenje današnjice, Liga šampiona, ulazi u završnicu, a nakon što smo dobili osam najboljih ekipa Evrope u ovom trenutku, sledi žreb za četvrtfinale, poslednji koji će se održati u ovom formatu.

Žreb u Nionu održaće se danas od 12 sati, a na njemu ćemo saznati parove naredne runde.

U kuglicama se nalaze papirići sa imenima - Mančester siti, Real Madrid, Pari Sen Žermen, Bajern, Barselona, Arsenal, Borusija Dortmund i Atletiko Madrid, a nešto nakon podneva ćemo videti kome je sreća naklonjena.

Prvi favorit takmičenja je i dalje Mančester siti, na zaostaje ni Real Madrid, kao ni Pari Sen Žermen, dok su među poželjnijim rivalima Bajern koji ove sezone ne podseća na sebe i pravo je čudo kako se našao i u četvrtfinalu, ali Nemce nikada ne potcenjujte u fudbalu, Borusija Dortmund i Atletiko koji se provukao na penale. 

Poslednji žreb u ovom formatu

Današnji žreb je poslednji žreb u ovakvom formatu i sistemu u Ligi šampiona.

Promenjen je sistem takmičenja, pa ćemo u narednim godinama gledati ligaško takmičenje, a promenjen je i sistem žrebanja.

Umesto poznatih fudbalera koji izvlače kuglice i čitave ceremonije, sada će to činiti kompjuteri.

Međutim, kako u ovoj rundi nema povlašćenih, velika je verovatnoća da ćemo u četvrfinalu Lige šampiona gledati ili El Klasiko, Madrilenjo, Klasiker, a možda i okršaj premijerligaša.

Naravno, nije isključeno ni finale pre finala - Real Madrid - Mančester siti.

Ovaj žreb će nam doneti i potencijalne parove polufinala, kao i ko će biti domaćin u prvom susretu.

Četvrtfinala su na programu 9/10. i 16/17. aprila. Polufinala se igraju 30. aprila/1. maja i 7/8. maja, dok je finalni meč zakazan za prvi jun, na kultnom Vembliju.

Nakon žreba za Ligu šampiona, održaće se i žrebovi za Ligu Evrope i Ligu konferencija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike