Partizan nije oštećen! Sudijski ekspert analizirao spornu situaciju koja je izazvala haos! (VIDEO)

14.03.2024

17:26

1

Autor: D. N.

Posle meča u Humskoj "stradali" su i prozori na svlačionicama sudija

Partizan nije oštećen! Sudijski ekspert analizirao spornu situaciju koja je izazvala haos! (VIDEO)
Copyright Arena sport

Sudijski ekspert Zdravko Jokić ponovo je komentarisao arbitražu u utakmicama 25. kola Superlige Srbije, a najviše pažnje izazvala je odluka Nikole Radakovića da ne dosudi penal u korist Partizana u utakmici sa Napretkom.

Tada je došlo do kontakta napadača Partizana Nemanje Nikolića i golmana Napretka. Posle meča u kojem su Kruševljani pobedili bilo je i burnih reakcija, kako na terenu, tako i ispred svlačionice na kojoj su slomljeni prozori.

Arena sport
 

- Više puta ponavljamo u našim emisijama da postoji razlika između starta igrača i golmana. Kada je golman u pitanju, ako prilikom starta odigra loptom, a onda dođe do kontakta ili sudara sa napadačem, nema prekršaja. 

Ovde bi postojao prekršaj da golman pre toga nije igrao loptom. Bez obzira na to što Nikolić prvi dolazi do lopte. Golman izbija loptu i po inerciji dolazi do sudara, koji nije kažnjiv. Da je bio odbrambeni igrač, bilo bi drugačije. Ovde je golman odigrao loptom i cela priča je završena. Nema penala - kazao je između ostalog Jokić za TV Arena sport u emisiji "Pregled kola".

Tokom emisije je Jokić analizirao i još neke sporne detalje iz Humske.

U prvoj, crno-beli su smatrali da je postojao faul nad Ovusuom pre gola koji je dao Majdevac.

- Kada gledamo snimak, videćemo da ne možemo da tvrdimo da li je faul ili ne. Ne vidi se od igrača Partizana koji je okrenut leđima. Ne vidimo da li ima kontakta, kada igrač u crvenom dresu izbija loptu. I da li je zakačio igrača... Ne postoji jasan snimak, da možemo da kažemo da li je bilo onoga na šta se žali Partizan.

Bilo je i sporno da li je igrač Napretka trebalo da dobije žuti karton zbog faula nad Nathom.

- Ne bih rekao. Igrač ide klizećim startom, a Natho odigrava loptom, ali i gazi protivnika. On gazi i pravi prekršaj. Ovde je dobra procena i igra teče dalje.

MN Press
 

Takođe se pričalo i da li je jedan od fudbalera Napretka igrao rukom u kaznenom.

- Sudije su donele dobru odluku, jer je ruka bila u prirodnom položaju. Igrač nema klasičnog pokreta, jer ne ide ruka prema lopti, već lopta dolazi na ruku koja je u prirodnom položaju. Uz telo i oborena i ne pravi nikakvu prepreku. I to je dobra odluka sudije.

Za kraj razgovora, Jokić je komentarisao i kompletno suđenje Radakovića.

- Utakmica je bila teška za suđenje. I mogu da kažem da je sudio vrlo dobro, da je pokazao da može da podnese pritisak. I da donosi dobre odluke pod pritiskom i od igrača i od klupa. Tu je i značaj utakmice, pa smo videli i da se skoro celo drugo poluvreme igralo u kaznenom gostiju. I da je bilo mnogo duela i da je svaki od njih mogao da odluči o rezultatu.

Ali je sudija bio miran i fokusiran. Donosio je tačne odluke i ta atmosfera nije nimalo uticala na njega. Zadržao je mirnoću i samouverenost. Ponavljam, vrlo dobro suđenje mladog arbitra i na njega Sudijska komisija može da računa u nastavku prvenstva - zaključio je Jokić.

Pogledajte i najvažnije detalje iz utakmice u Humskoj.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike