Srbija dobila selektora u fudbalu! Ugovor će biti potpisan do 2026!

14.03.2024

11:00

0

Autor: A. S.

Ka Mundijalu sa čovekom kome se veruje

Srbija dobila selektora u fudbalu! Ugovor će biti potpisan do 2026!
Trening fudbalera Srbije u Manami - Copyright fss.rs

Fudbalski savez Srbije je rešio na vreme pitanje selektora i nakon Evropskog prvenstva u Nemačkoj i dao novi ugovor Draganu Stojkoviću Piksiju.

Dugo se spekulisalo da li će legendarni Piksi ostati na klupi i do EURA, a zatim i nakon šampionata u Nemačkoj, ali su iz FSS-a, rešili da prekinu bilo kakve spekulacije i da Srbiju ka Mundijalu u Americi i Kanadi povede čovek kome se veruje, preneo je danas Informer.

Kako prenosi isti list, pregovori čelnika FSS i Dragana Stojkovića Piksija u završnoj fazi, čeka se samo na potpis, koji će se dogoditi najkasnije do polaska nacionalnog tima na prijateljsku utakmicu u Rusiji. Utakmica u Moskvi igraće se 21. marta, a četiri dana kasnije, Orlovi će gostovati Kipru.

O statusu Piksija, mnogo se govorilo i nakon izborenog plasmana na Evropsko prvenstvo, a on je tada smirio naciju.

- Nije potrebno niko da brine što se tiče mog statusa u reprezentaciji, biću selektor, nastavljam da radim svoj posao i verujem da ću Srbiju voditi na Evropskom prvenstvu. Ja sam od prvog januara slobodan agent, mogu da pregovaram i razgovaram, to mi FIFA pravila dozovljavaju - rekao je tada Piksi, inače jedini selektor koji je vezao dva velika takmičenja, a sada korača i ka trećem. 

Takođe, kako Informer piše, pretpostavlja se i da će finansijski deo ugovora biti poboljšan,

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike