Jovanović je odbranama rešio derbi, njegova poruka je jasna! Išli smo na pobedu, lepo je videti navijače Partizana u onolikom broju!

12.03.2024

10:25

0

Autor: G. F.

Golman crno-belih nada se da će Grobari doći i na tribine stadiona u Humskoj

Jovanović je odbranama rešio derbi, njegova poruka je jasna! Išli smo na pobedu, lepo je videti navijače Partizana u onolikom broju!
Aleksandar Jovanović - Copyright MN Press

Uz srpski fudbalski večiti derbi ide i ono "svetkovina fudbala", ali neretko svi budu razočarani prikazanim na terenu nakon duela Partizana i Crvene zvezde.

Kada je reč o 172. duelu dva naša najveća kluba, mora se istaći da je stvarno odigran na visokom nivou. Iznedrio je neke nove junake, neke tragičare, a konačnih 2:2 uz bezbroj šansi jednostavno su morali da zadovolje ljubitelje fudbala.

Laskavo zvanje igrača utakmice bez dileme otišlo je na adresu golmana Partizana Aleksandra Jovanovića. To što je ovaj čovek odbranio na stadionu Rajko Mitić je za sve pohvale.

Upravo je Jovanović bio gost emisije "Pregled kola" na TV Arena sport i ispričao kako je on doživeo 172. večiti derbi.

- Najjači utisak je bila sjajna atmosfera na stadionu. Bilo je uživanje igrati, svaka čast navijačima oba tima. Podelio bih utakmicu na tri dela. Prvi deo je prvo poluvreme u kojem je Crvena zvezda bila bolja definitivno, ali mi smo iskoristili šansu na kraju poluvremena i izjednačili na 1:1. Međutim, jako dobro smo ušli u drugo poluvreme, poveli i do crvenog kartona je bila egal utakmica. Nakon toga, sa igračem manje bilo je jako teško igrati protiv raspoloženog protivnika. Istakao sam i posle utakmice, imali smo 2:1 i u tim trenucima smo išli na pobedu.

U nekoliko navrata je maestralno sačuvao svoju mrežu, svestan je i on te istine.

- Po značaju, ovo je bila jedna od najvažnijih utakmica u mojoj karijeri! Uporedio bih, možda jedino, sa utakmicom kada sam branio protiv Real Madrida. Moja druga utakmica u večitom derbiju, svetkovini srpskog fudbala, ali pohvalio bih još jednom moje igrače što smo uspeli da se odbranimo nakon što smo ostali sa igračem manje. Ali, ponavljam - išli smo na stadion "Rajko Mitić" da pobedimo! Ne bih previše isticao sebe. Došli smo po sva tri boda, nismo odigrali prvo poluvreme kako treba, drugo jesmo ali, opet ponavljam, nije bilo lako posle crvenog kartona za Severinu. Jako dobra utakmica sa moje strane, pogotovo zbog pritiska koji takva utakmica stvara, ali volim da igram takve utakmice. Fokusirani smo, želimo da uđemo u plej-of sa prvog mesta na tabeli.

Derbi je sada već prošlost, stižu nove obaveze.

- Igramo novu utakmicu, rutina je ista kao i za svaku, spremamo se za sredu pa za nedelju. Ostali smo na prvom mestu, to smo i želeli! Za Partizan su najbitnije dve utakmice do pauze, neće nam biti lako sigurno, ali cilj je da ostvarimo pobede.

Utisak koji je ostao posle derbija je da su crno-beli slavili osvajanje boda. Jovanović ima šta da kaže i na tu temu.

- Ne bih se složio da smo proslavili nerešen rezultat. Partizan ne slavi jedan bod na gostovanju u derbiju! Što se ostalih priča tiče, ne želim da se bavim time, držim se svog posla.

Na kraju i poruka za navijače Partizana koji su bili brojni i glasni na stadionu Crvene zvezde tokom derbija.

- Želim da se zahvalim navijačima Partizana! Veoma je lepo bilo videti ih u onolikom broju, posle dužeg vremena su svi zajedno. Svima nama u timu je bilo drago da vidimo onako ispunjen "Jug" na derbiju!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike