Spajić postigao najdraži gol u karijeri, pa poručio: Ćeraćemo se još s Partizanom!

11.03.2024

20:29

0

Autor: G. F.

Defanzivac Zvezde ocenio je i ko je po njemu najbolji akter 172. večitog derbija

Spajić postigao najdraži gol u karijeri, pa poručio: Ćeraćemo se još s Partizanom!
Uroš Spajić - Copyright MN Press

Da je Crvena zvezda iskoristila samo polovinu šansi u 172. večitom derbiju sada bi bila prva na tabeli Superlige Srbije, ovako su njeni promašaji i odbrane Partizanovog golmana Aleksandra Jovanovića ostavili crno-bele na vrhu kolone.

Baš zato jedan od strelaca crveno-belih, Uroš Spajić, ni dva dana posle duela na terenu prvaka Srbije ne može da prežali prokockano u jednom od najkvalitetnijih mečeva dva tima u poslednjih nekoliko godina.

Koliko mu je krivo zbog remija čulo se već iz njegovog prvog odgovora na pitanje voditelja večerašnje emisije "Pregled kola" na TV Arena sport.

- Junak utakmice je Aca Jovanović, jer je fantastično branio. Ima ogromne zasluge što je Partizan otišao neporažen - jasan je Zvezdin štoper u izboru pojedinca u krupnom kadru najnovije epizode čuvenog fudbalskog serijala.

Prema njegovoj percepciji događaja, Partizan je došao s defanzivnom taktikom, dok je domaćin od početka pritiskao, u želji da što pre "otvori" rivala, a onda ozbiljno naplati svoj ofanzivan pristup.

- Žal je velika, jer smo zaista dominirali. Očekivali smo da nas Partizan čeka niskim blokom i ugrožava iz tranzicije, dok smo mi skupo platili promašaje. Već u prvom poluvremenu trebalo je da vodimo s dva, tri gola razlike. Nismo uspeli, pa smo od toga da držimo sve pod kontrolom došli u situaciju da jurimo rezultat i spašavamo živu glavu.

Osim protivničkog golmana za neiskorišćene šanse su krivi i sami izabranici Vladana Milojevića.

- Najveća zamerka ide nama, za dekoncentraciju i gubljenje fokusa. Svako je dao maksimum, ali jednostavno nismo uspeli da budemo efikasniji. Ne pamtim kada smo ovoliko prilika napravili, statistički gledano mnogo više nego, recimo, protiv Voždovca u prvom kolu, a taj meč smo dobili.
Nismo smeli ni da dozvolimo da nam Partizan iz našeg poseda da gol. U prvom poluvremenu smo prvo bili frustrirani, jer smo potrošili puno energije a dali samo jedan gol, a onda nas je i to uzdrmalo. Zato smo slabije ušli u drugo... Ali, ništa još nije gotovo. Oni su proslavili jedan bod, svaka im čast, ali ništa još nije gotovo. Ćeraćemo se još
!

Šef stručnog štaba najrtrofejnijeg srpskog kluba podigao je glas posle meča, izražavajući glasno nezadovoljstvo zbog rasprostranjene teorije da Zvezdi padaju titule sa neba i da je povlašćena u odnosu na večitog rivala. 

- Nadovezao bih se na to što je šef rekao, dugo to traje, a nema potrebe za tim. Niko nikome ništa nije poklonio, ni nama ni njima, glavni akteri bi trebalo da se bave fudbalom a ne stvarima koje nemaju veze s mozgom. Naravno, da je ogromna tenzija, ali derbi je bio pravi spektakl. Srpskom fudbalu su potrebni jaka Zvezda i jak Partizan

Mada mu je najbitniji uspeh kolektiva, Spajić ne krije koliko mu je drago što je njegov pogodak digao "delije" na noge.

- Meni najdraži gol. Dao sam u svakom klubu u kom sam igrao, ali ovo je nešto drugo. Ne mogu da ga poredim s drugima, jer za Zvezdu igram s emocijom. Sama izlazi... Doneo mi je najveću radost. Ali, ponavljam, krivo mi je što nismo pobedili.

Hvaleći Spajića, Partizanov čuvar mreže konstatovao je da je centralni defanzivac crveno-belih reprezentativnog kalibra, dok sam Uroš nije hteo da se bavi ni prošlim ni najnovijim izborom selektora Dragana Stojkovića.

- Ambiciozan sam čovek, ukoliko bi stigao poziv naravno da bih ga prihvatio. S druge strane, ne želim da gubim glavu, fokus mi je na Crvenoj zvezdi. Imao sam peh da sam dugo bio povređen i odsutan, drago mi je da sam se vratio u formu - kaže Spajić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike