Prštalo je u 172. večitom derbiju! Zvezda je i dalje ostala iza Partizana! (VIDEO)

09.03.2024

19:06

1

U igri je bilo mnogo više od tri boda

Prštalo je u 172. večitom derbiju! Zvezda je i dalje ostala iza Partizana! (VIDEO)
Detalj sa prethodnog derbija - Copyright MN Press

Odigran je i 172. "večiti derbi". Na stadionu "Rajko Mitić" u 24. kolu Superlige, rezultat je bio 2:2, a u ovom duelu bilo je veoma zanimljivo. Videli su navijači poništen gol, zatim vođstvo Zvezde i preokret Partizana, pa novo izjednačenje. Takođe, crno-beli su završili meč sa desetoricom jer je Severina dobio drugi žuti karton. 

Strelci su bili Uroš Spajić i Šerif Ndiaje odnosno Saldanja i Aldo Kalulu, tako da posle ovog duela lider na tabeli, Partizan i dalje ima bod više. 

Početne postave su bile manje-više očekivane, pa je povratnik u "derbi priču" Vladan Milojević od prvog minuta izveo sledeću postavu: Glazer, Mijailović, Spajić, Dragović, Rodić, Stamenić, Kanga, Hvang, Ivanić, Bukari i Ndiaje.

Na drugoj strani, kolega Igor Duljaj je počeo sa sledećih 11: Jovanović, Stojković, Kovačević, Marković, Antić, Ovusu, Zahid, Natho, Kalulu, Goh i Saldanja

Na početku meča, "vatrenije" je bilo na tribinama, nego na terenu. Delije su čestitale 79. rođendan Društvu, dok je zbog pirotehnike Grobara na jugu, odmah usledio kraći prekid. Debitant u derbijima, Pavle Ilić je morao da prekine meč dok se dim ne raziđe.

Zatim su usledila dva opasna napada Zvezde, ali je u prvoj situaciji Aleksandar Jovanović odbranio Šerifu Ndiajeu, da bi ubrzo Marko Stamenić šutirao tik pored stative. Zatim je u 15. minutu, kapiten crno-belih Svetozar Marković glavom sa nekoliko metara pokušao da savlada Omrija Glazera, ali je usledila parada i korner.

Već u 30. minutu, Milojević je morao da menja. Umesto kapitena Aleksandra Dragovića, čiji je nastup bio neizvestan zbog povrede, ipak je morao da uđe Naser Điga. Razlog je bila povreda ramena posle jednog duela.

Poslednjih nekoliko minuta prvog poluvremena bilo je veoma zanimljivo. Prvo je Šerifu (opravdano) poništen gol, zbog ofsajda, onda je udarac Osamana Bukarija odbranio Jovanović, da bi u narednom napadu Spajić zakucao loptu pod prečku. Radost zvezdaša nije potrajala dugo, pošto je u drugom minutu nadoknade najbolji strelac Superlige, Saldanja izjednačio. 

A drugo poluvreme, gosti su otvorili na najbolji mogući način. Posle velike šanse Bibarsa Natha, usledio je gol Kalulua, za novu bakljadu na jugu. Ubrzo je Milojević počeo da menja, pa je Gelora Kangu zamenio Piter Olajinka, a Marka Stamenića Ognjen Mimović. Menjao je ubrzo i Duljaj, pa su izašli Natho i Saldanja, a ušli Severina i Samed Baždar. 

Tu nije bio kraj golovima, pošto je Šerif u 67. minutu vratio svoj tim u igru, odnosno počelo se od "nule". Posle centaršuta Hvanga, napadač crveno-belih je savladao Jovanovića.

Ni tu nije bio kraj uzbuđenjima, pošto je Severina dobio drugi žuti karton, pa mu je sudija Ilić pokazao put u svlačionicu. Tako da su crno-beli bili sa desetoricom, od 75. minuta.

Mada treba spomenuti i situaciju, od dva minuta ranije, kada je Hvang prekršajem zaustavio Kalulua koji je trčao ka golu Glazera. Ilić je to okarakterisao kao prekršaj za žuti karton.

Zatim je Mirko Ivanić ustupio mesto Aleksandru Kataiju, a onda je posle centaršuta Milana Rodića prečku pogodio Osman Bukari. U 85. minutu nova prečka za Zvezdu. Posle Mimovića pokušao je i Katai, ali kao što je rečeno opet okvir gola. 

Ilić je odlučio da nadoknada bude osam minuta, i tada su se napadi domaćina nastavili. Nastavili, ali bez nove promene rezultata.

U narednom kolu, u sredu čekaju nas dueli Partizan - Napredak i Radnički Niš - Crvena zvezda

BLOG UŽIVO:

DRUGO POLUVREME

90. MINUT - Igraće se osam minuta u nadoknadi vremena!

86. MINUT - PREČKA! Posle velike gužve u kaznenom prostoru Partizana, mladi Mimović je pogodio okvir gola.

81. MINUT - Ponovo Zvezda preti iz prekida. Posle kornera sa leve strane Điga je šutirao glavom, ali je Jovanović sjajnom paradom sačuvao svoju mrežu. Odmah potom Kalulua menja Filipović.

78. MINUT - PREČKA! Rodić je centrirao sa leve strane, Bukari je sjajno šutirao glavom. Jovanović je bio savladan, ali je okvir gola sačuvao mrežu Valjka.

75. MINUT - CRVENI KARTON! Drugi žuti karton dobija Severina. Partizan igra sa igračem manje! Minut kasnije Katai menja Ivanića.

73. MINUT - Kockao se Hvang sa faulom nad Kaluluom i dobro je prošao "samo" sa žutim kartonom.

69. MINUT - Severina dobija žuti karton.

67. MINUT - GOOOOL! Šerif je izjednačio! Ponovo crno-beli padaju iz prekida.

63. MINUT - Dve promene u ekipi Partizana, Baždar i Severina menjaju Saldanju i Natha.

MN Press
 

61. MINUT - Saldanja dobija žuti karton jer je ometao Glejzera prilikom ubacivanja lopte.

56. MINUT - Dvostruka promena Milojevića. Mimović menja Stamenića, a Olajinka Kangu.

55. MINUT - Novi zicer za Zvezdu! Bukari je šutirao u praznu mrežu sa šest metara posle loše intervencije Jovanovića, ali je Kovačević na gol liniji izbacio loptu u polje.

52. MINUT - Prva promena u Partizanu. Kastiljo menja Zahida. Ubrzo potom Kanga dobija žuti karton.

49. MINUT - GOOOL! Vodi Partizan, strelac je Kalulu! Pukla je sjajna kontra crno-belih, Goh je proigrao Zahida, koji je maestralno sačekao Kalulua da se ubaci iz drugog plana, proigrao ga u pravom trenutku, a potom je brzonogi ofanzivac rutinski zatresao mrežu Zvezde.

48. MINUT - Velika šansa za Natha! Goh ga je proigrao na desnoj strani, Izraelac je bio potpuno sam, šutirao je, ali Spajić uklizao u poslednji čas i izblokirao taj šut. Posle korne nije bilo opasnosti po Zvezdinu mrežu.

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme. Osim prinudne izmene Dragovića posle pola sata igre, Milojević i Duljaj na odmoru nisu ništa menjali u sastavima.

45+1 MINUT - GOOOOL! Partizana je eksresno izjednačio, strelac je Saldanja! Gotovo ni iz čega, Valjak je izjednačio. Posle centaršuta Goha sa leve strane, Glazer je istrčao i nogom odbranio šut Kalulua, međutim lopta se odbila do usamljenog Brazilca koji je sa 10-ak metara plasirao u praznu mrežu.

45. MINUT - Igraće se tri minuta nadoknade vremena!

44. MINUT - GOOOOL! Vodi Zvezda, strelac je Spajić! Posle ubačene lopte iz ugla štoper crveno-belih se najbolje snašao u velikoj gužvi pred golom Partizana i zakucao loptu u mrežu.

43. MINUT - KAKVA ŠANSA ZA ZVEZDU! Bukari je izašao sam pred Jovanovića, ali je golman Partizana uspeo da istrčavanjem skrati ugao dovoljno da nogom sačuva svoju mrežu. Korner za Zvezdu.

41. MINUT - Poništen gol Zvezdi! Endiaj je postigao gol glavom, ali je bio najbliži Jovanoviću prilikom centaršuta sa leve strane!

38. MINUT - STATIVA! Ivanić je prošao po levoj strani u kazneni prostor Partizana, ušao je u peterac i šutirao gotovo iz mrtvog ugla, pogodivši okvir gola.

37. MINUT - Ponovo Zvezda preti sa distance, ovoga puta je Mijailović šutirao u dobro postavljenog Jovanovića.

34. MINUT - Zapretio je Bukari, šutirao je iskosa sa desne strane, ali pravo u Jovanovića.

28. MINUT - Veliki problem za Crvenu zvezdu! Aleksandar Dragović je završio derbi! Posle jednog duela sa Saldanjom, Zvezdin kapiten se sa veoma bolnom grimasom na licu uhvatio za rame. Umesto Dragovića na terenu je Điga.

22. MINUT - Kalulu dobija žuti karton posle gužve nakon dosuđenog faula pred kaznenim prostorom Partizana. Kanga je izveo slobodan udarac sa 18 metara, ali je pogodio živi zid. Posle kornera nije bilo opasnosti po gol Partizana.

16. MINUT - Zvezda promašuje zicer za zicerom. Ivanić je ubacio loptu sa desne strane u peterac, Bukari je utrčao potpuno sam, ali je sa tri metra šutirao pored gola.

15. MINUT - Preti i Partizan. Natho je izveo slobodan udarac sa leve strane, Marković je bio sam na sedam metara, šutirao je glavom, ali je Glejzer bio oprezan i uspeo je da sačuva mrežu.

8. MINUT - Novi zicer za crveno-bele. Pukla je kontra po desnoj strani, lopta je došla do Endiaja koji je šutirao malo iskosa sa leve strane, ali je Jovanović bio siguran na golu.

7. MINUT - Velika šansa za Zvezdu! Ivanić je prošao po levoj strani, "zarvuno" je loptu ka sredini, gde je Stamenić šutirao sa osam metara, ali pored gola.

5. MINUT - Meč je brzo nastavljen, ali se dim još nije u potpunosti razišao.

PREKID!

- Tek što se krenulo sa centra, meč je morao da bude prekinut zbog velikog dima posle bakljade "grobara".

1. MINUT - Derbi je počeo!

16.30 - Vladan Milojević pričao je za TV "Arena sport" i, između ostalog, otkrio kakav Partizan očekiuje u 172. derbiju. Opširnije pročitajte u posebnom tekstu.

16.17 - Severna i južna tribina su sve punije i već sada je jasno da bi na 172. derbiju trebalo da prisustvujemo pravom spektaklu.

16.03 - SASTAVI

CRVENA ZVEZDA: Glazer - Mijailović, Spajić, Dragović, Rodić - Stamenić, Kanga, Hvang - Ivanić, Bukari, Šerif.
PARTIZAN: Jovanović – Stojković, Kovačević, Marković, Antić – Ovusu, Zahid, Natho – Kalulu, Goh, Saldanja.

24sedam/Dušan Nikolić
 

15.53 - Ovako izgleda zapadna strana stadiona "Rajko Mitić" nekih sat "i kusur" pre početka meča. Kao što vidite, sve je pod ogromnim obezbeđenjem i kontrolom.

15.48 - Trener Crvene zvezde Vladan Milojević vodiće tim na derbiju tačno na svoj rođendan. Danas je napunio 54, videćemo da li će ovaj rođendan pamtiti po lepom. 

15.32 - Kroz gužvu je uspeo da se probije autobus Partizana i stigne na Marakanu

15.30 - Blokirana Ljutice Bogdana

Ulica u kojoj se nalazi stadion Rajko Mitić trenutno je blokirana!

15.20 - Kamere 24sedam vam pomažu

Dok birate put kojim ćete se probiti do stadiona, pogledajte na kamerama 24sedam koji put vam najviše odgovara i izbegnite gužvu ili kašnjenje na važan meč.

15.15 - Vozila se kreću

Policija polako propušta vozila, ali gužva ne jenjava. Na prilazima do stadiona, kordoni žandarmerije.

15.05 - Nikad brojniji i bučniji korteo Grobara

Zastoj na jednoj od glavnih gradskih saobraćajnica nastao je kako bi Grobari bezbedno i bez incidenata prošli do stadiona. Prema rečima svedoka sa Autokomande, odavno bučniji i brojniji korteo crno-belih navijača nije bio!

14.30 - Gužva na Autokomandi

Iako derbi počinje za dva i po sata, na Autokomandi je već zastoj i velika gužva. Naravno, uz snage reda i mira, navijači prolaze do stadiona. 

Kod Franša su bukvalno barikade.

13.10 - Duljajev maler

Igor Duljaj je više puta na Marakani igrao kao fudbaler Partizana, nego trener, ali ta gostovanja ne pamti po dobru.

Kao igrač nije upisao nijednu pobedu. U pet utakmica, samo je jednom Partizan remizirao.

12.30 - Apel Zvezde pred meč

- Klub apeluje na sve zvezdaše da na vreme dođu u zonu stadiona kako bi se izbegle nepotrebne gužve i zadržavanja na kapijama koje su otvorene od 14 časova. Svako lice koje pokuša da uđe na stadion sa falsifikovanom ulaznicom, biće procesuirano od strane nadležnih organa na licu mesta. Apelujemo na sve navijače da zauzmu svoja mesta na tribinama, jer će u suprotnom redari biti primorani da reaguju sa nadležnim organima - navode iz crveno-belog tabora.

11.40 - Trener TSC-a i bivši fudbaler Partizana, Žarko Lazetić, oglasio se pred 172. večiti derbi.

Očekujem dobru utakmicu, jer ove godine Zvezda i Partizan ravnopravno konkurišu za titulu. Trenutni kvalitet igrača oba tima, naročito ofanzivnih, garantuje da će utakmica biti dobra. Predviđam nešto što se dešavalo često u poslednje vreme: verovatno zbog pritisaka i tenzija koje postoje, da strani igrači reše utakmicu. S obzirom na njihov kvalitet i da je to njima jedan meč koji nosi samo dodatni naboj zbog punog stadiona, sudara prve i druge ekipe na tabeli, imaju veći mir i koncentraciju kada se nađu u šansi - rekao je strateg aktuelnog vicešampiona zemlje.

Dan pre meča, oba tima su održala konferencije.

Vladan Milojević, koji je povratnik u srpskom fudbalu, ulogu favorita, prepustio je rivalu.

- Utakmica sa Partizanom je specifična, ali ma još šest kola, još 40 bodova je u igri. Sada pričati o pritisku... Ono na šta sam fokusiran je da uspostavimo naš model igre, da se trudimo da zavisi od nas i damo sve od sebe.

Svesni smo da je Partizan ispred nas, da kažemo da su favoriti, a mi smo ti koji treba da rade ono što smo do sada. Imali smo napredak iz meča u meč, imali smo rivale iz gornjeg dela tabele - rekao je Milojević, a Igor Duljaj je naveo da iznenađenja ne može biti:

Teško da možemo da iznenadimo jedni druge, meni je žao što mnogi neće imati priliku da odigraju tu utakmicu, danas posle treninga ću odrediti kojih 11 će istrčati na teren, u zavisnosti od toga kako se osećaju Marković i Saldanja, imam neke slatke muke koje nisam imao pre, ima dosta igrača koji mogu u svakom trenutku da odgovore na ono što tražim

Znam da u Zvezdi ima povreda Lučića, ja mu od srca želim da se što pre oporavi, da vreme radi za njega i da će imati priliku na leto da odigra derbi. Znam šta znači za svakog igrača derbi, želim da se što pre oporavi, ja se uvek fokusiram samo na svoju ekipu. Šta je to i kako želimo da izgledamo na terenu, to zavisi od protivnika, imaju svoj plan, svoje ciljeve, ono što i fudbaleri Zvezde i Partizana da učine za to je da publika ode sa stadiona - naveo je trener crno-belih.

U igri je mnogo više od tri boda. Partizan u goste u komšiluk stiže sa bodom viška u odnosu na večitog rivala, ali je u igri titula. Rano je najavljvati, ali današnji meč može da reši i pitanje šampiona. Crno-beli su bez titule celih šest sezona, pa im motivacije ne manjka, sa druge strane, Zvezda ne želi da propusti priliku da nastavi dominaciju.

Istorija okršaja je na strani Partizana. Naime, na prethodnih pet duela, na kojima su slavili crno-beli na Marakani, oni su i bili šampioni. Kako će danas biti, i da li će se to odraziti i na ovu sezonu, ostanite uz uvek zanimljivu Superligu.

U prethodnom meču, koji je odigran u decembru, Partizan je slavio golovima Natha i Saldanje sa 2:1.

Standings provided by Sofascore

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike