Mbape dobija teško breme u Realu! Spreman mu je broj koji je nosio jedan od najvećih u istoriji Kralja!

12.03.2024

07:03

0

Autor: A. Š.

Španski mediji otkrivaju nove detalje, navodno je poznato i kada bi Francuz trebalo da bude predstavljen na Bernabeuu

Mbape dobija teško breme u Realu! Spreman mu je broj koji je nosio jedan od najvećih u istoriji Kralja!
Kilijan Mbape - Copyright Profimedia

Jedna stvar vezana za budućnost Kilijana Mbapea je izvesna – francuski superstar na kraju tekuće sezone napušta Pari Sen Žermen. Druga stvar nije sigurna, ali je izvesna – jedan od najboljih fudbalera sveta na leto postaje fudbaler Real Madrida.

Španski mediji s pažnjom prate svaki trag koji bi mogao da im pruži potvrdu vesti koja je bila spremna za objavu još prošlog leta, ali nikada nije ugledala svetlost dana.

Ipak, optimizam odgovornih na „Santijago Bernabeuu“, ali i ljudi oko madridskog stadiona, od momenta kada je Mbape obavestio Nasera Al Kelaifija i rukovodstvo PSŽ-a da će na kraju sezone dići sidro sa „Parka prinčeva“ neuporedivo je veće nego pre nekoliko meseci.

Dodatni razlog za to daju im i glasine koje dopiru iz kancelarija legendarnog madridskog stadiona, a tiču se toga da je već poznato i koji će broj Mbape zadužiti kada podigne beli dres na promociji, za koju je, navodno, zahtevao od čelnika Reala da se dogodi pre početka šampionata Evrope 14. juna.

Novinar „As-a“ Hoakin Maroto poslovično je dobro upoznat sa dešavanjima na i oko „Bernabeua“. Kao nekdašnji direktor za komunikacije Reala, Maroto još ima odlične kontakte u klubu zbog čega javnost u Španiji dodatno daje na težini njegovoj informaciji da je poznato i koji su broj Madriđani spremili za dres sa Mbapeovim imenom na leđima.

Podsetimo, Kilijan u PSŽ-u na leđima nosi „sedmicu“, na dresu sa državnim grbom ima „desetku“, a zanimljivo je da nijedan od tih brojeva ne bi trebalo da zaduži u Realu.

Maroto saznaje da projektovanog naslednika Kristijana Ronalda i Lea Mesija na vrhu liste najboljih fudbalera sveta u Madridu čeka dres sa brojem devet koji su kroz istoriju najvećeg kluba na svetu nosili brojni legendarni i veliki igrači, ali i jedan od najvećih u istoriji „kraljevskog kluba“ Alfredo di Stefano.

Podsetimo, belu „9“ je poslednji imao doskorašnji kapiten Madriđana Karim Benzema, kroz bližu istoriju nosili su je između ostalih Brazilac Ronaldo, Fernando Morijentes, te jedno vreme i Kristijano Ronaldo.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike