Gvardiola pričao o cunamiju koji je njegov tim preživeo u Liverpulu: Patili smo, prihvatamo ovaj bod!

10.03.2024

22:17

0

Autor: G. F.

Menadžer Mančester sitija naglasio koliko je teško igrati ovakve utakmice

Gvardiola pričao o cunamiju koji je njegov tim preživeo u Liverpulu: Patili smo, prihvatamo ovaj bod!
Pep Gvardiola - Copyright Printscreen/TV Arena sport

Sležu se lagano utisci o sjajnom derbiju Premijer lige između Liverpula i Mančester sitija.

Konačnih 1:1 najviše je prijalo Arsenalu koji je sada lider na tabeli, ali na sve dobro što je viđeno na Enfildu mrlju je bacio sporni detalj o kom je nakon meča govorio i menadžer Liverpula Jirgen Klop.

Pričaće se o tome među čelnicima takmičenja, u to nema sumnje, a svoje viđenje utakmice, bez osvrtanja na taj detalj dao je i menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola. Njemu je ovo bilo deveto gostovanje na Enfildu, a ostao je na samo jednoj pobedi.

- Znam koliko je teško na Enfildu. Teško je i na Etihadu, Liverpul tamo nije pobedio osam godina. Dokazujemo se, i oni i mi smo neverovatno konkurentni. Više bih voleo pobedu, ali oni godinama dokazuju koliki kvalitet poseduju. Završilo se dobro za sve.

O svom odnosu sa Klopom, koji na kraju sezone napušta klupu Liverpula, i s kojim se u ovoj eri sastao poslednji put, Gvardiola je pričao za BBC.

- Vratiće se on! Šta mogu da kažem? Učinio nas je boljim timom, a mene boljim trenerom. Voleo bih da se brzo vrati, jer fudbalu je potrebna ličnost poput njega.

 

 

A onda i viđenje same utakmice...

- Dvadesetak minuta je bilo poput cunamija koji morate da preživite. Velike zasluge Liverpulu. Ponovo su pokazali da je ono što su uradili za naše rivalstvo neverovatno. Znam koliko je teško doći ovde i pobediti. Voleli bismo da smo pobedili, ali mogli smo i da izgubimo. Tako je kako je, idemo kući da se odmorimo i pripremimo za FA kup pre nego što odemo na reprezentativnu pauzu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike