Udariće Zvezda na Partizan, šampion na lidera! Sve što treba da znate o 172. "večitom derbiju"!

09.03.2024

07:05

1

Autor: D. N.

Meč na stadionu "Rajko Mitić" sudiće debitant Pavle Ilić

Udariće Zvezda na Partizan, šampion na lidera! Sve što treba da znate o 172. "večitom derbiju"!
Copyright MN Press

Pred nama je 172. "večiti derbi". Novo izdanje najveće utakmice srpskog fudbala biće odigrano na stadionu "Rajko Mitić", a u ovaj duel gostujući Partizan ima prednost od jednog boda. Na drugoj strani, branilac titule Crvena zvezda ne sme sebi da dozvoli novi poraz, koji ne samo da znači maksimalno otežavanje borbe za titulu, već i drugi uzastopni neuspeh u okršajima sa najvećim rivalom.

U narednim redovima ćemo vas podsetiti na sve najvažnije detalje koje treba da znate o utakmici koja će početi u 17 časova. Za početak, možete da gledate u direktnom prenosu na Premiumu 1 TV Arena sport, a postoji i opcija Arena Cloud.

Sve o sudijama

Za glavnog sudiju određen je Pavle Ilić, debitant. Pomagaće mu Uroš Stojković i Nikola Đorović, a za četvrtog arbitra određen je Milan Stefanović.

U VAR sobi sedeće Miloš Milanović i Momčilo Marković, dok je za delegata određen Vlado Glođović. Kontrolor suđenja biće Dejan Delević.

Inače u poslednjih šest mečeva (računajući i današnji) biće i isto toliko različitih sudija.

Zvezda za sada uspešnija

Do sada je odigran 171 "večiti derbi", a uspešniji su crveno-beli. Imaju 67 pobeda, dok su crno-beli na 48. U 56 mečeva nije bilo pobednika.

Forma ekipa

Oba tima su od početka prolećnog dela sezone samo pobeđivala. Dakle imaju četiri od četiri.

Ekipa Vladana Milojevića je prvo pobedila Voždovac sa 2:1, a zatim i Novi Pazar sa 3:0. Onda su usledili i trijumfi nad Čukaričkim od 3:0 i TSC-om od 3:1.

Kada je reč o timu Igora Duljaja, prvo je slavio u Ivanjici sa 1:0, a onda su usledili ubedljiviji trijumfi nad IMT-om od 5:2, nad Radnikom od 2:1 i Železničarem od 3:1.

I kao što je rečeno, u poslednjem međusobnom okršaju, crno-beli su slavili u decembru prošle godine, rezultatom 2:1.

Očekivani sastavi

U prethodnom meču povredili su se Aleksandar Dragović, Uroš Spajić i Vladimir Lučić. I dok je za mladog napadača sezona gotova, očekuje se da defanzivci budu na raspolaganju Milojeviću.

Tako da bi očekivani sastav trebalo da izgleda ovako: Glazer, Mijailović, Spajić, Dragović, Rodić, Stamenić, Kanga, Bukari, Hvang, Ivanić, Ndiaje.

Kada je reč o Partizanu, Duljaj može da računa na Saldanju, čija je povreda zabrinula sve u taboru crno-belih.

Tako da bi sastav crno-belih trebalo da izgleda ovako: Jovanović, Stojković, Kovačević, Marković, Antić, Ovusu, Natho, Kalulu, Zahid, Goh, Saldanja.

Izjave trenera

Milojević:

- Večiti derbi je najznačajnija utakmica za srpski fudbal. Raduje nas što će biti pun stadion. Očekujemo dobar meč i lepo navijanje. Često se dašava da na derbi mečevima igra ne bude kvalitetna, ali se nadam ćemo ovaj put uspeti da pokažemo najbolji fudbal. Pripremali smo se maksimalno, kao i za sve prethodne utakmice. Ne zato što igramo protiv Partizana, već je teže pripremati ostale mečeve nego derbi. Igrači su svesni težine utakmice i koliko ona znači.

Susret donosi tri boda i ništa više od toga. Postoji i drugi detalj, a to je prestiž. Očekuje nas zanimljiva utakmica. U prethodnom kolu protiv ekipe TSC smo imali kadrovskih problema, ali u ovom trenutku ne mogu ništa precizno da kažem. Čekamo poslednji trening, pa ćemo videti na koje igrače ćemo moći da računamo sutra - kazao je strateg crveno-belih.

Duljaj:

- Derbi nije presudna utakmica u trci za titulu, bitna jeste, ali nosi tri boda koliko i sve drugi mečevi. U igri je još 42 boda, do kraja ima mnogo da se igra. Svakako da meč ima posebnu težinu zbog specifičnosti značaja derbija za oba kluba i navijače - rekao je šef struke lidera na tabeli.

Raspored do kraja

Posle ovog 24. kola i do početka plej-ofa oba tima očekuju veoma važni dueli jer je svaki bod važan.

Zvezda će igrati sa niškim Radničkim, Radničkim 1923, Javorom, IMT-om i Radnikom. Partizan će igrati protiv ekipa Napretka, Mladosti, Spartaka, Voždovca i Novog Pazara.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike