Everton nikako da odahne! Premijer liga mu vratila bodove, ali preti nova kazna – navijačima od ovoga neće biti dobro!

01.03.2024

20:18

0

Autor: A. Š.

Klubu sa Gudisona tužbom preti pet ostvrskih klubova koji traže ogromnu novčanu nadoknadu

Everton nikako da odahne! Premijer liga mu vratila bodove, ali preti nova kazna – navijačima od ovoga neće biti dobro!
Copyright Profimedia

Veliki emotivni rolerkoster prolaze navijači Evertona ove sezone. Pošto im je Premijer liga oduzela 10 bodova zbog kršenja finansijskog fer-pleja mnogi fanovi „karamela“ su se već pomirili sa selidbom u Čempionšip, a onda je liverpulski klub ušao u seriju dobrih rezultata koji su, kada im je nedavno rukovodstvo takmičenja vratilo četiri boda, doveli do bega iz opasne zone.

Ipak, mira na Gudisonu nema. Britanski mediji pišu da Evertonu sada prete sadašnji i nekadašnji rivali u Premijer ligi, koji se spremaju da ga tuže i traže finansijsku odštetu.

San“ piše da su Barnli, Lids, Lester, Notingem Forest i Sautempton odlučili da presaviju tabak i „karamele“ tuže zbog toga što su stekli sportsku prednost kršenjem finansijskog fer-pleja.

Zbog toga, ovih pet klubova zahtevaće na sudu da ih Everton „obešteti“ sa ukupno 116 miliona evra, a ukoliko sud odluči da je liverpulski klub kriv nema dileme da će upasti u još veću „dubiozu“ zbog čega se i postavlja legitimno pitanje da li bi „karamele“ mogle još jednom u istoj sezoni da se izdignu iz pepela.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike