Kakav udarac za Everton! Drastično su kažnjeni!

17.11.2023

13:35

0

Autor: D. N.

Sada je klub sa "Gudisona" u zoni ispadanja

Kakav udarac za Everton! Drastično su kažnjeni!
Gudison park - Copyright Profimedia/Sportimage

Everton je kažnjen sa deset bodova zbog kršenja finansijskog fer-pleja Premijer lige, što je nedavno bilo i najevljeno. Kazna je odmah stupila na snagu, pa sada "karamele" iz Liverpula imaju samo četiri boda i pretposlednji su na tabeli. Samo je Barnli iza njih, pošto ima lošiju gol razliku.

Kako se dalje navodi, prekršaj je napravljen na kraju sezone 2021/22.

- Premijer liga je primila žalbu i slučaj prepustila nezavisnoj komisiji ranije ove godine. Tokom procesa klub je priznao da je prekršio pravila na kraju sezone 2021/2 - navedeno je u saopštenju Premijer lige.

Gubitak je bio oko 124,5 miliona funti (154,7 miliona dolara), pa je tako prekršen limit od 105 miliona funti. Zatim je navedeno da je Komisija zaključila da treba da se izrekne kazna o oduzimanju od deset bodova. I da se odmah primeni.

Odmah se oglasio i Everton koji je "šokiran i razočaran" i dodao da je odlulka nepravedna i da će uložiti žalbu. Takođe je rečeno da sve okolnosti nisu uzete u obzir.

- Everton će i dalje biti otvoren za sve informacije i uvek će poštovati integritet procesa. Oštrina kazne izrečene od strane Komisije nje fer i nije u skladu sa podnetim dokazima - navedeno je između ostalog u saopštenju kluba sa "Gudisona" koji je imao učinak 4-2-6.

Ali je to sada sve "palo u vodu".

Takođe, u klupskom saopštenju se navodi da će da prati odluke vezane za druge klubove iz Premijer lige, o njihovom profitu. Do daljeg se više i neće oglašavati.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike