Pogba suspendovan, klub sve priznao oglasili se njegovi agenti: "Nije hteo!"

12.09.2023

11:53

0

Autor: P.K.

Posle brojnih, baš brojnih povreda, sada je usledio ovaj košmar

Pogba suspendovan, klub sve priznao oglasili se njegovi agenti: "Nije hteo!"
Pol Pogba - Copyright Profimedia

Agent Pola Pogbe insistira da njegov klijent "nikad nije hteo da prekrši pravila" nakon što je utvrđeno da je napravio doping prekršaj. Francuski i Juventusov vezni igrač suočava se sa suspenzijom do četiri godine nakon što je pozitivno testiran na testosteron.

Ovaj 30-godišnjak, čiji je povratak u Italiju iz Mančester Junajteda u julu 2022. već bio noćna mora i pre ovog razvoja događaja, navodno je testiran pozitivno posle utakmice Serije A protiv Udinezea 20. avgusta, u kojoj nije ni igrao.

Sada je suspendovan od strane italijanskog nacionalnog anti-doping tribunala na inicijalnoj preventivnoj osnovi i ima tri dana da zatraži B uzorak.

Iako možda nije nevin, Pogbin agent, Rafaela Pimenta, skočila je u njegovu odbranu u novom saopštenju.

- Čekamo kontranalizu i do tada ništa ne možemo reći. Jedino što je sigurno je da Pol Pogba nikad nije hteo da prekrši pravila.

Iako je Pogba testiran pozitivno pre tri utakmice, od tada je učestvovao u Juventusovim mečevima protiv Bolonje i Empolija.

Maksimalna suspenzija u takvim slučajevima je četiri godine - inicijalna zabrana od dve godine, koja se može udvostručiti ako se dokaže da je supstanca namerno uzeta.

Juventus je potvrdio Pogbinu privremenu suspenziju u saopštenju kluba u ponedeljak uveče.

- FK Juventus objavljuje da je 11. septembra 2023. fudbaler Paul Labil Pogba dobio preventivnu naredbu o suspenziji od strane Nacionalnog antidoping tribunala na osnovu rezultata testova sprovedenih 20. avgusta 2023. Klub zadržava pravo da razmotri sledeće proceduralne korake.

Pogba se vratio u Juventus iz Mančester Junajteda leta 2022. na slobodnom transferu nakon šest godina provedenih nazad u Premijer ligi.

Proveo je mešovito vreme sa Junajtedom, napustivši klub besplatno po drugi put nakon odlaska za Italiju kao tinejdžer 2012.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike