Matić u Junajtedu bio predsednik disciplinske komisije, Francuz je verovao da su prijatelji, ali ove reči su ga povredile!

11.12.2023

12:45

0

Autor: A. S.

Skupoceni napadač ne može da veruje da su procurile informacije iz svlačionice

Matić u Junajtedu bio predsednik disciplinske komisije, Francuz je verovao da su prijatelji, ali ove reči su ga povredile!
Nemanja Matić, Ronaldo i Fernandeš - Copyright Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Velikim intervjuom u formi ispovesti, Nemanja Matić je podigao veliku prašinu. Ne samo što je govorio o stanju u domaćem fudbalu, već se dotakao i brojnih aktuelnosti.

Kako važi za sportistu koji nije često u medijima, brže-bolje, priliku su iskoristili i Austrijanci, pa je za njih Matić govorio i o svojim bivšim klubovima, pa i vremena u Mančester junajtedu.

Matić je na Old Trafordu proveo pet sezona, delio je svlačionicu sa mnogim legendama ili onima koji su to nastajali. Među njima je bio i Pol Pogba. Međutim, Francuz nikada nije pokazao svoj pun potencijal, a kako se trenutno bori sa tužbama zbog dopinga, pitanje je da li će se ponovo vratiti na teren.

Francuza uvredile reči Srbina

O još uvek aktuelnom fudbalu Juventusa, Matić je govorio u pomenutom intervjuu i tom prilikom priznao da je u Junajtedu bio deo „interne disciplinske komisije“, a dvojica igrača koja su često bila kažnjena zbog kašnjenja bila su upravo Pogba i Džejdon Sančo.

- Među igračima koji bi uvek kasnili bili su Pol Pogba i Džejdon Sančo i još par igrača. Mi ostali koji smo uvek bili na vreme bili smo ljuti pa smo odlučili da formiramo neku vrstu interne disciplinske komisije u kojoj ću ja biti njen predsednik - rekao je Matić, pa dodao:

- Postavio sam list papira na zid gde sam dokumentovao imena pojedinaca koji su kasnili. Tokom jedne određene sezone, prikupili smo oko 75.000 funti kazne. Planirali smo da iskoristimo novac za organizovanje zabave u Londonu, ali nismo zbog korona virusa.

Profimedia
 

Ipak, ove reči su pogodile Francuza, koji je, kako pišu tamošnji mediji, verovao da je Srbin "prijatelj".

Izvori britanskih medija, navode da je Pogba samo dva puta zakasnio na trening, i da se to desilo kada je brinuo o deci. Navodno je i oba puta platio kaznu, bez komentara i žalbi.

Zato su ga i reči Srbina naročito pogodile, ali nije jedini.

Na sličan način su Matićeve reči iz ovog intervjua pogodile i ljude iz omladinskih škola Partizna i Crvene zvezde. Veteran je kao klinac prvo igrao za crveno-bele, da bi nakon jednog ciklusa proglašen nedovoljno talentovanim, pa je sreću potražio na drugoj strani Topčiderskog brda, među crno-belima.

Uvređeni i Zvezda i Partizan

Nakon svih godina kod večitih, Matić danas ima poruku za mlade fudbalere:

- Nemoj da ideš u Zvezdu i Partizan! Mislim da sam gubio vreme tamo, a ništa me nisu naučili. Sve što su nas tamo učili, bilo je pogrešno. Kada sam otišao na ozbiljniji nivo, sve su me učili kontra. Onda sam seo i razmišljao da li je to moguće… Puno roditelja greši sa tim. Skauti Zvezde i Partizana putuju po Srbiji i traže talente što je normalno. Teško je reći "ne" kada pozovu Zvezda i Partizan. Ali mislim da deca prerano odlaze i da treba da ostaju u manjim sredinama jer tu ima dobrih trenera koji mogu da ih razvijaju. Nešto će dobiti kada odu u večite, ali će puno i da izgube - rekao je Matić u intervjuu za "YU planet" u kojem je objasnio zašto je prvo oteran iz Zvezde.

- Možda je malo gruba reč, ali jesu. Možda sam fizikom zaostajao za mojom generacijom. Crvena zvezda je procenila da nisam za njih i oterali su me. Već sam bio prešao iz sela u grad i morao sam da nađem neki drugi klub. Pozvao me Partizan da pređem kod njih, bio sam tamo godinu i po dana, a onda su me i oni oterali. Vratio sam se na Ub…

Tanjug/AP Photo/Dave Thompson
Nemanja Matić na Old Trafordu

 

Posle ovih reči oglasili se pojedini treneri iz Partizana. Konkretno, trener kadeta Đorđije Ćetković:

- Uvek će biti ovakvih ili onakvih komentara. Zna se kakve su škole fudbala Partizan i Zvezda i kakvi talenti izlaze iz tih akademija. Bez lažne skromnosti, mogu reći da su to dve najbolje škole fudbala u Evropi. To što je rekao Nemanja Matić je njegovo mišljenje. Ima čovek pravo da kaže šta misli. Ko je u pravu, pokažu rezultati. Pogledajte samo produkciju igrača iz Partizana i Zvezde na top nivou u Evropi i srpskoj reprezentaciji - rekao je za Kurir Đorđije Ćetković i dodao još kako misli da možda slavni fudbaler nije želeo da sluša svoje trenere i stoga nije nešto naučio:

- Čitao sam šta kaže Nemanja Matić. Da li je njega neko naučio, ili nije... Bio sam igrač, razmišljao sam u jednom trenutku da me treneri nisu naučili... Sada kada sam trener, mogu slobodno da kažem da, možda ja nisam hteo da slušam trenere. Shvatam da sam ja bio taj koji je grešio. Gledam na celu tu situaciju iz ove pozicije. Pazite, igrač misli na sebe, a trener mora da razmišlja o svemu. Mislim da Nemanja sve što je naveo ne kaže zlonamerno, fali mu da uđe u sistem rada omladinske škole. Da vidi, da fudbal nije tako jednostavan kad se gleda sa strane. Sve je to mnogo kompleksnije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike