Goreće Engleska, igraju Liverpul i Čelsi! A ulog je trofej u Kupu!

25.02.2024

06:46

0

Autor: G. F.

Očekuje se dobra utakmica dva velika rivala

Goreće Engleska, igraju Liverpul i Čelsi! A ulog je trofej u Kupu!
Klop i Poketino - Copyright Profimedia

Na stolu je trofej namenjen pobedniku Liga kupa u Engleskoj. Na jednoj strani Čiverpul, na drugoj Čelsi. Dovoljno da svi koji vole fudbal znaju kako će provesti nedeljno popodne i predveče.

 

 

Koliko je značjna ova utakmica može se naslutiti samo iz dva podatka. Menadžer Čelsija Maurisio Poketino nikada nije stigao do trofeja u Engleskoj i za to ima veliku priliku, a s druge strane menadžer Liverpula Jirgen Klop želi da u svojoj poslednjoj sezoni ostavi u životu san o podizanju četiri pehara!

Motiva će dakle biti koliko hoćete na obe strane terena, a trenutna situacija govori da je londonski klub ipak blagi favorit. Ems u u odličnoj formi i seriji nakon poraza baš od Liverpula u Premijer ligi, em im rival ima velike kadrovske probleme i pitanje je u kom će sastavu početi utakmicu.

Zna to veoma dobro menadžer "plavaca", pa mirno poručuje pred utakmicu:

- Mislim da su poslednje nedelje pokazale da smo u uzlaznom periodu. Naši rezultati ulivaju samopouzdanje, ali znamo da je velika bitka pred nama. Za mene je Liverpul favorit, ako nisu oni, nismo ni mi! Imaju isustvo i u poslednjih osam godina mnogo odigranih finala. Za mnoge moje igrače ovo je prvo finale u karijeri i zato mislim da je Liverpul favorit. Ipak, da sam na mestu Klopa, rekao bih da su šanse 50-50.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike